Steam yurt dışındayken VPN ile oyun alınabilir mi?

Eltac101

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben yurt dışında yaşıyorum. Türkiye konumlu bir hesabım mevcut. Bu hesabıma birkaç kez Türk VPN'i açıp TL ile oyun aldım. Benim sorum şu olacak: Eğer böyle bir şey yaptıysam ve ardından oyunu indirip oynarsam bir sorun yaşar mıyım? Yani demek istediğim, örneğin ben Amerika'dayım ve Türk VPN'i ile oyun aldım bir hesabıma, ardından VPN'i kapattım ve oyunu indirip oynadım Steam buna bir sorun yaşatır mı? Farklı konumdan oynuyorum diye beni banlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben yurt dışında yaşıyorum. Türkiye konumlu bir hesabım mevcut. Bu hesabıma birkaç kez Türk VPN'i açıp TL ile oyun aldım. Benim sorum şu olacak: Eğer böyle bir şey yaptıysam ve ardından oyunu indirip oynarsam bir sorun yaşar mıyım? Yani demek istediğim, örneğin ben Amerika'dayım ve Türk VPN'i ile oyun aldım bir hesabıma, ardından VPN'i kapattım ve oyunu indirip oynadım Steam buna bir sorun yaşatır mı? Farklı konumdan oynuyorum diye beni banlar mı?
Yurt dışında kaldığım zaman Türkiye konumlu hesabıma VPN'siz oyun alıp, indirip sorunsuz bir şekilde oynayabiliyordum 2019'da dönene kadar. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım, sizin de yaşayacağınızı sanmam.

Yurt dışında kaldığım zaman Türkiye konumlu hesabıma VPN'siz oyun alıp, indirip sorunsuz bir şekilde oynayabiliyordum 2019'da dönene kadar. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım, sizin de yaşayacağınızı sanmam.
Emin olmak için tekrardan size durumu şöyle söyleyeyim, Azerbaycanda yaşıyorum bir arkadaşım türk ve hesabına vpn açıp oyun aldım. Kendisi hesabı kullanmadığı için bana verdi. Oyunu yükleyip vpnsiz oynarsam yani kendi Azerbaycan konumumla oyunu oynarsam sıkıntı yaşamayacağım yani doğru mudur?

Senin gibiler yüzünden Steam yıllardır 1.8'de tuttuğu önerilen dolar kurunu 10'a yükseltti. Evet dolar çok fazla arttığı için yükseltmesi normaldi fakat bu kadar yükselmesi gerekmiyordu.

Senin gibiler yüzünden Steam yıllardır 1.8'de tuttuğu önerilen dolar kurunu 10'a yükseltti. Evet dolar çok fazla arttığı için yükseltmesi normaldi fakat bu kadar yükselmesi gerekmiyordu.
e kanka ben ne yapayım bana böyle daha ucuz geliyor sadece sorun yaşayıp yaşamayacağımı soruyorum.

Ben de zamanında Türkiye'de yaşayan bir arkadaşıma hesap açtırmıştım yaşadığım ülkeye ait bir banka hesabım olmadığından dolayı ve fazla fiyat ödemek istemediğimden dolayı. Ama dediğim gibi o zamandan bugüne kadar hala aynı hesabı kullanıyorum, hiçbir sıkıntı vs yaşamadım bu zamana kadar.

Hocam haklılık payınız var, yapılan veya yaptığımız şey yanlış olabilir fakat bu sadece yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları yüzünden değil, çoğu farklı uyruklara sahip oyuncuların ucuz diye bizim fiyatlandırmamızı kullanması sebebiyle Steam Türkiye fiyatları arttı ve artmaya da devam ediyor.

Ben de zamanında Türkiye'de yaşayan bir arkadaşıma hesap açtırmıştım yaşadığım ülkeye ait bir banka hesabım olmadığından dolayı ve fazla fiyat ödemek istemediğimden dolayı. Ama dediğim gibi o zamandan bugüne kadar hala aynı hesabı kullanıyorum, hiçbir sıkıntı vs yaşamadım bu zamana kadar.
Şu an sanırsam Türkiyede yaşıyorsunuz. Hani benim demek istediğim yani asıl merak ettiğim şey eğer devamlı yurt dışından türkiye konumlu hesaptan oyun oynarsam steam bunu farketip benim engeller mi? Yani böyle bir şey yoksa tamamım.

Evet hocam şu an Türkiye'deyim ve sizin dediğiniz şekilde 3 yıl boyunca Steam'ı kullandım ve sıkıntı yaşamadım. Kesin bir bilgim yok fakat 3 sene boyunca sıkıntı yaşamadığım için sizlerin de bir sorun yaşayacağını sanmam. En fazla hesabınızın konumu ikamet etmiş olduğunuz ülke olarak değiştirilir fakat Steam'a şikayet vs edilmediğiniz sürece böyle bir şey olacağını hiç düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı