Merhabalar, Xbox 8. nesil oyun kumandamın Elden Ring'de tanınmamasıyla ilgili bir sorun yaşıyorum. Oyunu Steam üzerinden oynuyorum ve The Witcher 3 gibi diğer oyunlarda kontrolcüyü sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Ancak Elden Ring'i başlattığımda, oyunun ayarlarından yapılandırmaya çalışsam bile oyun kontrolcüyü hiç algılamıyor gibi görünüyor.
Sorunu gidermek için birkaç şey denedim, örneğin:
Bilgisayarımı yeniden başlatıyorum: Bu sorunu çözmedi.
Denetleyicimin aygıt yazılımını güncellemek: Kontrol cihazımın aygıt yazılımı zaten güncel.
Kontrol cihazının pil seviyesini kontrol ediyorum: Kontrolcünün pili tamamen dolu.
Steam'de kontrolcü desteğini etkinleştiriyorum: Steam'de kontrolcü desteği zaten etkin.
Farklı USB portlarını deniyorum: Bilgisayarımdaki farklı USB portlarını kullanmayı denedim ama kontrolcü hâlâ tanınmıyor.
Bu noktada başka ne denemem gerektiğinden emin değilim. Herhangi bir yardım çok makbule geçecektir.
Ek Bilgi:
İşletim Sistemi: Windows 11
Kumanda Modeli: Xbox 8. Nesil Kablosuz Kumanda
Oyun Sürümü: Elden Yüzük (v1.06)
Sorunu gidermek için birkaç şey denedim, örneğin:
Bilgisayarımı yeniden başlatıyorum: Bu sorunu çözmedi.
Denetleyicimin aygıt yazılımını güncellemek: Kontrol cihazımın aygıt yazılımı zaten güncel.
Kontrol cihazının pil seviyesini kontrol ediyorum: Kontrolcünün pili tamamen dolu.
Steam'de kontrolcü desteğini etkinleştiriyorum: Steam'de kontrolcü desteği zaten etkin.
Farklı USB portlarını deniyorum: Bilgisayarımdaki farklı USB portlarını kullanmayı denedim ama kontrolcü hâlâ tanınmıyor.
Bu noktada başka ne denemem gerektiğinden emin değilim. Herhangi bir yardım çok makbule geçecektir.
Ek Bilgi:
İşletim Sistemi: Windows 11
Kumanda Modeli: Xbox 8. Nesil Kablosuz Kumanda
Oyun Sürümü: Elden Yüzük (v1.06)