Steam'de paylaşılan oyun modları güvenli mi?

İlginç bir soru hiç düşünmemiştim. Cevap tam emin değilim ama %99 modnexus kendi antivirüs taraması ile güzelce tarıyordur, Steam zaten boşuna dünyanın en büyük platformlarından değil onun da taraması vardır Steam'ın resmi serverine öyle kolayca virüs yüklenebiliceğini sanmıyorum. Modlardan virüs geçse geçse internetten indirilen anonim modlar olur.

İlginç bir soru hiç düşünmemiştim. Cevap tam emin değilim ama %99 modnexus kendi antivirüs taraması ile güzelce tarıyordur, Steam zaten boşuna dünyanın en büyük platformlarından değil onun da taraması vardır Steam'ın resmi serverine öyle kolayca virüs yüklenebiliceğini sanmıyorum. Modlardan virüs geçse geçse internetten indirilen anonim modlar olur.

Her mod arayışımda bu soru aklıma takılıyor. Sonuçta adam kendisi yapıyor ve bu işlerden anlıyorsa bana zarar verebilecek şeylerde üretmiş olabilir diye hep tedirgin oluyordum. GTA Vice City satın aldım. Bu oyunu eskiden korsan oynadığım zamanlar Türk modu diye bir modla oynuyordum. Şimdi de Steam'den bu modu buldum oyunuma kuracaktım fakat altındaki yorum beni korkuttu. Bu moddan sorun çıkar mı bilmiyorum. Acaba VirusTotal'den taratmam yeterli olur mu?

Bu anonim bir mod. Sorun çıkarıp çıkarmayacağını maalesef modu indirip bir güzel birkaç taramadan geçirmeden ya da kodlarına bakmadan bilemem. Benim kastettiğim Steam atölye modlarıydı. Modu indirip VirusTotal bir de en güvenilir tarayıcılardan biri olan Malwarebytes ile taratın geçerse tamamdır bir şey çıkmaz ondan. Fakat virüs olmasa bile anonim ve imzasız bir yazılım olduğu için virüs bu deyip olmadığı halde uyarma ihtimali var antivirüslerin. Deneyin şansınızı, kolay gelsin.
Bir de şimdi aklıma geldi, bu mod bu kadar güvenilir olsa paylaşan kişi Steam atölyesine yüklerdi onun yerine sizi Steam dışı bir siteye yönlendirmeye zorluyor. Bu bile bir risk. Bence güvenmeyin. Virüs taramasında falan uyarı verirse hiç hiç bulaşmayın. Güvenilir görünmüyor.

Son düzenleme:
Bu anonim bir mod. Sorun çıkarıp çıkarmayacağını maalesef modu indirip bir güzel birkaç taramadan geçirmeden ya da kodlarına bakmadan bilemem. Benim kastettiğim Steam atölye modlarıydı. Modu indirip VirusTotal bir de en güvenilir tarayıcılardan biri olan Malwarebytes ile taratın geçerse tamamdır bir şey çıkmaz ondan. Fakat virüs olmasa bile anonim ve imzasız bir yazılım olduğu için virüs bu deyip olmadığı halde uyarma ihtimali var antivirüslerin. Deneyin şansınızı, kolay gelsin.
Bir de şimdi aklıma geldi, bu mod bu kadar güvenilir olsa paylaşan kişi Steam atölyesine yüklerdi onun yerine sizi Steam dışı bir siteye yönlendirmeye zorluyor. Bu bile bir risk. Bence güvenmeyin. Virüs taramasında falan uyarı verirse hiç hiç bulaşmayın. Güvenilir görünmüyor.
İyi ki bu konuyu açarak danışmışım çünkü Steam'de modlarda bu tür farklılıklar olduğunu bilmiyordum. Demek ki paylaşılan modun atölyeden olmasının önemli bir farkı var, bunu bilmiyordum.
Ve bu detay benim aklıma gelmedi. Steam atölyesinden bir mod linki verebilir misin? Benim verdiğim linkle arasındaki farkları inceleyeyim. En azından başka zaman farklı bir mod bulursam hangisine güvenmeliyim, ayırt edebileyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı