Steam'de tekrar TL'ye nasıl geçeriz?

emirhannk

Hectopat
Makaleler
4
Arkadaşlar bir şey fark ettim diğer ülkelere bakarak bizden daha ucuz oyun alan ülkelere bakarken fark ettim ki Rusya bizden daha ucuza alıyor. Bunun neden olabilieceğini düşündüm.

Tahminimce bunun sebebini nüfuslarından kaynaklı olduğunu buldum.

Bizim nüfusumuz 85 milyon ve bu nüfusumuza mültecilerimizi de sayarasak 100 Milyon'a yakınız diyebilirim. Benim fikrim ise şu mültecilerimizi ve halkımıza teşvik vererek nüfusumuzu arttırmalıyız. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

The Witcher 3: Wild Hunt.

Elden Ring.

Red Dead Redemption 2

Son düzenleyen: Moderatör:
Nüfusluk durum değil aslında. Korsanın ana vatanı Rusya olmasına rağmen hem birçok oyunda dil desteği var hem de oyun fiyatları, Türkiye'ye nazaran daha ucuz. Türk Lirası diğer para birimleri karşısında çok fazla değer kaybettiği için Dolar kuruna geçiş yapıldığı söyleniyor ve para birimimiz sabit değerde değil yani sürekli ve sürekli değer kaybetti. Paraya karşı güven kalmadığı için Dolar kuru uygun görüldü. Paramız sürekli ve sürekli değer kaybetmezse aslında Türk Lirasına belki tekrardan geçebilirler, bilemeyiz.

Ona bakarsanız para birimi değişiminden önce en ucuza oyun satan ülkelerde Arjantin ve Türkiye genellikle listenin en üstlerindeydi. Nüfus o kadar da önemli değil, gelen mülteciler de orijinal oyun almak için can atmıyor zaten. O ülkenin ekonomik durumu ve oyun satın alımları önemli. Firmalar yavaş yavaş özel fiyatlandırmalar uygulamaya başladı, sistem iyice otursun tekrar o listenin yukarlarına çıkarız.

Oyun için değer.

Oyun için değer ne demek? Sırf oyun için adamları Türk olarak mı gösterteceksin? Nüfusla alakalı durum da değil zaten. Her neyse bu zihniyetteki adama daha da bir şey demek istemiyorum.

Adamlar Türk hesabı açıp bizden ucuz oyun almasınlar diye yaptı zaten bunu. Birkaç yıl önce Steam kuru 1.5 TL civarıydı. Halkı nüfus arttırmaya teşvik etmek ne alaka? Ha diyelim öyle bir şey oldu, alacağın maaş da ona göre ayarlanacak zaten. Alakasız şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…