Steam'den İndirme Yaparken İnternetin Aşırı Yavaşlaması

Yer
Mersin
Merhaba, sorunum şu: Mesela Steam'den bir oyun indireyim diyorum boyutu ne olursa olsun 20 MB da olsa 10 GB da olsa o indirme yapılırken internet aşırı derecede yavaşlıyor, Youtube'dan 144p video bile açılamıyor. Ama mesela farklı bir platformdan indirme yaparken internette bu kadar yavaşlama olmuyor, örneğin Origin'den indiriyorum diyelim arkada 720p video açtığımda dahi donmadan izleyebiliyorum. Steam'de de önceden böyle bir sorun yoktu ama ne olduysa yeni çıktı bu da. Çözümünü biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim. İnternetim Türknet, sadece ADSL altyapım olduğu için mecburen up to 16MBPS paket kullanıyorum.

Steam'den indirme işlemi yapılırken sunucu size dosya gönderirken sizin internetinizin tüm kapasitesini kullanır. Bazı sunucular sizin ek olarak verinize izin verir kapasiteyi düşürür. Yani örneğin 1,5 ile indiriyorsanız Youtube açarsanız 1,1 ile indirir aradaki 0,4'ü Youtube kullanır.

İndirme hızını limitleyebilirsiniz.

Steam ayarlar bölümünden limit koyun daha sonra indirmeyi durdurun ve tekrar ettirin. Eğer limitleme olmuyor ise bu şekilde olacaktır.

Bende farkettim bunu ama çözüm bulamadım. Steam ile indirme yaparken internet yok gibiydi resmen ama Uplay ile indirime yaparken 720P video rahat izliyordum.

Denedim, bir fark olmadı. Anlamadığım şey eskiden böyle değildi, Steam'den indirirken arkadan yine 720p video falan izliyordum şimdi ne olduysa 144p bile donuyor.
Knk 1 haftadır bende de bu sorun var nasıl çözdün acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…