Geçmiş olsun. Dosyayı Kaspersky ile taratma şansınız var mı? Ya da dosyayı bana ulaştırabilir misiniz? Merak ettiğim şey Premium antivirüs'ler bu yazılımı yakalayacak mı? (Kaspersky, BitDefender, Norton...)
Crack dosyalar sadece oyun için mi var ?Adamin 2600 tahe oyunu var crack dosyaya ihtiyaci oldugunu sanmiyorum.
Reddit'te yazılana göre internet aktif olduğu halde bilgisayarımızdan dosya alabiliyormuş. Steam uygulamasında "beni hatırla" seçeneği yaptığınızdaysa Steam dosya konumundaki birkaç dosyanın eline geçmesiyle tüm güvenlik önlemlerini aşıp hesabınıza mevcut oturumunuzu kullanarak giriş yapabiliyorlarmış.
Dosyayı artık bilgisayarımda bulundurmuyorum ama format atmadan önce Dropbox'a yüklemiştim. Polislere de kanıt olarak bu dosyayı verdim. Size de verebilirim ama burada herkese açık paylaşmasam daha iyi olur. Başkalarının da başına bir şey gelmesini istemem.Geçmiş olsun. Dosyayı Kaspersky ile taratma şansınız var mı? Ya da dosyayı bana ulaştırabilir misiniz? Merak ettiğim şey Premium Antivirüs'ler bu yazılımı yakalayacak mı? (Kaspersky, Bitdefender, Norton...)
Hesabınızda kullandığınız e-posta, telefon numarası, aktifleştirmiş olduğunuz CD-key gibi bilgilerin cepte olması gerekiyor. Bunların yanında, herhangi bir oyun alırken kullanmış olduğunuz banka/kredi kartının son 4 hanesi ve bu alımı yaparkenki adresinizi de soracaklardır. Bunları sağlarsanız Steam destekten hesabınızı geri alabilirsiniz. Bir de, çalıntı durumunda ilk yapmanız gereken adımlardan bir tanesi hesabınızı kitlemek olmalıydı. Hesabınız kitlendiğinde alım, satım ve çeşitli özellikler direkt kapanır ve hesabınızın kilidini açmak için Steam size saklamanız için bir kod verir. Aradan uzun süre geçmiş ama eğer bu bilgileri hatırlıyorsanız hesabınızı geri almanız hala mümkün.Geçmiş olsun sana da. 1 yıl önce de başıma gelmişti aynı olay yıllardır kullandığım hesap 1 gün içinde Rus tarafından çalınmıştı. CS:GO kasa açılımı için sahte phising sitesi yüzünden. Hesabımda tüm güvenlikler aktifken 1dakika içinde autobot hesabımda her şeyi değiştirdi. Ve hesabıma ulaşamadım. Her gün russiyadan arama geliyordu tabii açmıyordum. Steam desteke ulaştım ama hesabın ilk posta adresini istediler. Bildiğim tüm postaları yazmıştım aylarla destek talebi oluşturdum. Geçersiz dediler ve hesabımı geri almayı pes ettim.
İlk sayfada yazdığım gibi virüsün kesin bulaşma sonucu ".scr" uzantılı dosya olmasıydı. Bu da iş teklifi adı altında sahte PDF dosyasıydı.Crack dosyalar sadece oyun için mi var ?
İnterneti kapatarak RAT (uzaktan bağlantı) sağlanan bilgisayar ile iletişimi kesiyorsunuz. Ancak, halihazırda session bilgileriniz çalınmışsa adınıza yine işlem yapabiliyor. Bunu da hesap şifrelerinizi değiştirerek aktif olan tüm oturumları kapatmasını sağlamanız gerekiyor. Dosyayı açtıktan sonra ben Malwarebytes ile tarama yapmıştım fakat çalıştıktan sonra çok geçmiş yani bulamadı. Bu yüzden format şart.Çok geçmiş olsun her şeyi arkadaşlar açık bir şekilde anlatmış benim ekstra bir şey dememe gerek yok sadece bir sorum var, internet aktif olursa bilgileri alabiliyor demişsiniz yani bulaştıktan veya şüphelendikten sonra modemi kapatıp interneti kesersek bu virüs bir tehdit teşkil etmez ve internet 1 gün kapalı kalır o sırada taramalarla veya formatla virüsü temizlememiz mümkün yani doğru mu anlamışım?
Gözünüze takılan maddeyi söyleyebilir misiniz?Açamazsın Steam TOS unu oku
İlk sayfada anlattığım üzere, Steam Guard aktifti. Bunun yanında çoğu kişinin bilmediği ya da bilip de kullanmadığı Family Guard da aktifti. Hesabımda resmen çifte koruma vardı ama hiçbiri işe yaramadı.Bilmediğimden soruyorum. Telefonunuzda steam guard illaki vardır ve aktiftir. Buna rağmen mi bu olaylar gerçekleşti?
Dosyayı artık bilgisayarımda bulundurmuyorum ama format atmadan önce DropBox'a yüklemiştim. Polislere de kanıt olarak bu dosyayı verdim. Size de verebilirim ama burada herkese açık paylaşmasam daha iyi olur. Başkalarının da başına bir şey gelmesini istemem.
Dosyayı indirdiğinizde antivirüs otomatik olarak bu virüs demiyor. Ama manuel olarak taratılırsa bulabilir.
Hesabınızda kullandığınız e-posta, telefon numarası, aktifleştirmiş olduğunuz CD-key gibi bilgilerin cepte olması gerekiyor. Bunların yanında, herhangi bir oyun alırken kullanmış olduğunuz banka/kredi kartının son 4 hanesi ve bu alımı yaparkenki adresinizi de soracaklardır. Bunları sağlarsanız Steam destekten hesabınızı geri alabilirsiniz. Bir de, çalıntı durumunda ilk yapmanız gereken adımlardan bir tanesi hesabınızı kitlemek olmalıydı. Hesabınız kitlendiğinde alım, satım ve çeşitli özellikler direkt kapanır ve hesabınızın kilidini açmak için Steam size saklamanız için bir kod verir. Aradan uzun süre geçmiş ama eğer bu bilgileri hatırlıyorsanız hesabınızı geri almanız hala mümkün.
İlk sayfada yazdığım gibi virüsün kesin bulaşma sonucu ".scr" uzantılı dosya olmasıydı. Bu da iş teklifi adı altında sahte PDF dosyasıydı.
İnterneti kapatarak RAT (uzaktan bağlantı) sağlanan bilgisayar ile iletişimi kesiyorsunuz. Ancak, halihazırda session bilgileriniz çalınmışsa adınıza yine işlem yapabiliyor. Bunu da hesap şifrelerinizi değiştirerek aktif olan tüm oturumları kapatmasını sağlamanız gerekiyor. Dosyayı açtıktan sonra ben Malwarebytes ile tarama yapmıştım fakat çalıştıktan sonra çok geçmiş yani bulamadı. Bu yüzden format şart.
Gözünüze takılan maddeyi söyleyebilir misiniz?
İlk sayfada anlattığım üzere, Steam Guard aktifti. Bunun yanında çoğu kişinin bilmediği ya da bilip de kullanmadığı family guard da aktifti. Hesabımda resmen çifte koruma vardı ama hiçbiri işe yaramadı.
Bu durumda tek sevindiğim yanı, Steam hesabımda kayıtlı kredi kartım yoktu. Eğer o da olsaydı bir de harcama yapsaydı başıma ayrı bir bela alacaktım.