Steam Steam'e dava açabilir miyim?

Geçmiş olsun Malwarebytes ile tarama yapmak yerine telefonundan Steam mail şifreleri falan değiştirmen gerekiyordu.

Login çerezleriyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa telefona doğrulama gelirdi. Belli ki bir virüs aracılığıyla sisteme sızıp uzaktan arkadaşın bilgisayarını kontrol etmiş kendine bir şeyler satmış bu sayede.

Cidden çok üzücü şikayet ettim gelişme olduğunda haber et lütfen
Tüm Ruslarla (selam) yolluyorum buradan.
Ağzımızı sosyalde bozamıyoruz maalesef.
Rapor ettiğin için çok teşekkür ederim
Umarım bu raporların sayısı artınca Steam yetkililerine bir dikkat çeker.

Hayır, bu olay olurken bilgisayar benim kontrolümdeydi yani uzaktan benim bilgisayarımı TeamViewer gibi kontrol etmedi. Uzaktan internet bağlantısı aracılığıyla bazı Steam dosyalarını kendisine gönderdi. Reddit bağlantısı paylaşmıştım, kimse okumamış o yüzden buraya yazıyorum. 8 yıl önce paylaşılmış.

".scr" virüsü nasıl çalışıyor? (Reddit'ten alınmış ingilizce yazının Türkçe translate çevirisidir)

Bilgisayarın sizin kontrolünüzde olduğunu nereden biliyorsunuz? Siz kontrol ediyorsanız dosyaları nasıl aldılar?

Bu tür yazılımların bir çoğunda farklı bir oturum (session) açılıp oradan sistem yönetilebiliyor. Sizin ekranınızda herhangi bir eylem olmaması arka planda bir şey olmadığı anlamına gelmiyor.

Daha önce yazmıştım tekrar yazıyorum. Steam tarafında alınacak bir önlem yok. Siz kendi bilgisayarınıza erişim izni verdikten sonra elbette hesabınıza erişebilirler.

Banka hesabınız tarayıcıda açık olsaydı aynı şekilde oradan paranıza erişebilirlerdi değil mi? Steam ile alakası yok durumun.

Adamın hesabı Galiba banlı suan

Windows Defender keşke bu uzantılı dosyaları otomatik olarak engellese... Yapmak çok zor değil, sadece biraz kod yazılacak.

Windows Defender keşke bu uzantılı dosyaları otomatik olarak engellese... Yapmak çok zor değil, sadece biraz kod yazılacak.

Uzantıyı otomatik engelleyecekse uzantının olmasının ne mantığı var? Screensaver (SCR) dosya formatının kaldırılmasını veya Executable olmayacak şekilde yeniden düzenlenmesini istemek daha mantıklı.

Windows Defender engellesin, ama isteyen kendi sorumluluğuyla açabilsin.

Windows Defender engellesin, ama isteyen kendi sorumluluğuyla açabilsin.

İşletim sisteminin çalıştırdığı bir formatı Defender üzerinden engellemenin bir mantığı yok. Microsoft kendisi eklemiş zaten dosya formatını, neden antivirüs üzerinden engelleme gereği duysun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…