Steam'e para yatırırken kur nasıl hesaplanıyor?

Rain1

Picopat
Arkadaşım bugün eski bir oyunu almak için banka kartından Steam'e 5 dolar yüklemiş ve 5 dolar karşılığı hesabından ortalama 150 TL çekilmiş. Dolar şu an 28.90 gözüküyor ama ortalama. Bu nasıl böyle oldu?

Son düzenleme:
Komisyon aliniyor.
Google da yazan fiyatan alis satis yapilmiyor. Her banka baska fiyatlarda yapiyor.
A bankasi 30'dan, b bankasi 29'dan satiyor mesela.

Gerçekten haftalardır herkes bas bas bağırıyor, çağırıyor, paylaşımlar yapıyor, videolar çekiyor ve hala sistemi bilmiyor mu arkadaşınız... Steam'e yatırılan para banka kurunda çekilir, banka kurlarında da makas uygulanmaktadır yani normal kurdan yüksek fiyatlandırılıyor dolayısıyla fazla çeker.

Her bankanın kuru aynı değil. Komisyon var.

Kendisi çalışmıyor sadece banka kartı var. Daha az komisyon ödemesi için kredi kartı lazım değil mi? Kredi kartından dolar hesabı mı ne yazmış birisi forumda. O zaman banka kartından yüksek ödemeye devam edecek olmalı galiba.

Hafta sonu ve gün içi 18 ile 09 arasında alım yaparsa o bankanın makas farkına göre ücreti normalden fazla artacaktır. Ben 5 dolar yükledim kullandığım bankanın kuruna göre hesapladım 143.33 tuttu ama hesabımdan 147.63 kuruş kesinti yapıldı 4.30kr komisyon almış demekki. Başka bir gün ise tutar kur ile birbirini kuruşa kuruşuna tuttu.

Banka hesap kartı yada kredi kartı diye bir ayrım yok. Bankanın güncel kurlarına bakın. Hafta sonu ve akşam banka kapanış saatleri ile hafta içi çalışma saatlerinde kurlar değişir. Onlara da dikkat etmelisiniz.

Bir daha tövbe steamden artık, yaşasın torrent!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…