SteelSeries Arctis Nova 1 ile karşıya mikrofon yerine videonun sesi gidiyor

zHxReco

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
1-2 gün önce "SteelSeries Arctis Nova 1" adlı kulaklığı aldım. Kulaklığı aldığımdaki akustik eko iptali sorununu falan hallettim fakat bir sorunu çözemedim. Discord'da sesim açıkken kulaklığın arkasındaki mikrofon kapama tuşuna basıyorum ve video izlemeye başlıyorum ama karşıya izlediğim videonun sesi gidiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

(Kulaklık hediye geldi ve faturası mevcut değildir.)

1. Ses Ayarlarını Kontrol Edin​

1. Ses Giriş ve Çıkış Ayarları:
    • Windows görev çubuğundaki hoparlör simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarları"nı seçin.
    • "Giriş" bölümünde, mikrofon olarak SteelSeries Arctis Nova 1'i seçtiğinizden emin olun.
    • "Çıkış" bölümünde, kulaklık olarak SteelSeries Arctis Nova 1'i seçtiğinizden emin olun.

2. Ses Aygıtlarını Yönet​

1. Ses Kontrol Paneli:
    • Görev çubuğundaki hoparlör simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarları"nı seçin.
    • Sağ taraftaki "Ses Denetim Masası"na tıklayın.
    • "Kayıt" sekmesine gidin ve SteelSeries Arctis Nova 1'in mikrofonunu bulun.
    • Sağ tıklayıp "Varsayılan Cihaz Olarak Ayarla"yı seçin.
    • Aynı sekmede, "Dinle" sekmesine gidin ve "Bu aygıtı dinle" kutusunun işaretli olmadığından emin olun.

3. Uygulama Ayarlarını Kontrol Edin​

1. Uygulama İçerisindeki Ayarlar:
    • Video konferans veya sesli sohbet uygulamanızın (örneğin, Zoom, Discord, Skype) ses ayarlarını kontrol edin.
    • Mikrofon olarak SteelSeries Arctis Nova 1'i seçtiğinizden emin olun.
    • Hoparlör/çıkış cihazı olarak da kulaklıklarınızı seçtiğinizden emin olun.

4. Ses Geliştirmeleri Kapatın​

1. Ses Enhancements:
    • Ses Denetim Masası'nda, "Kayıt" sekmesinde SteelSeries Arctis Nova 1 mikrofonunu seçin ve "Özellikler"e tıklayın.
    • "Geliştirmeler" sekmesine gidin ve tüm ses geliştirmelerini devre dışı bırakın.

5. Driver Güncellemelerini Kontrol Edin​

1. Driver Updates:
    • SteelSeries Arctis Nova 1'in sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel değilse, SteelSeries'in resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

6. Windows Ses Sorun Giderici'yi Kullanın​

1. Troubleshooter:
    • Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider > Ek sorun gidericiler > Ses kaydı'na gidin ve sorun gidericiyi çalıştırın.
Bu adımlar, genellikle karşıya mikrofon yerine videonun sesi gitmesi sorununu çözecektir. Eğer sorun devam ederse, kulaklık veya mikrofonun fiziksel bir arızası olabileceğini göz önünde bulundurarak teknik destek almayı düşünebilirsiniz.

dostum bu çözümleri denedim zaten daha önceden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…