SteelSeries Arctis Nova 3 24 Bit'e alınınca ses kötüleşiyor

bekolacim

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060 Ti 16 GB VRAM.
CPU: AMD Ryzen 7500F.
RAM: DDR5 32 GB RAM.
Anakart: MSI Pro A620M-B
Mikrofonu Windows ayarlardan 2 kanal 16 bit 48000 Hz iken bir sıkıntı yok ama 2 kanal 24 bit 48000 Hz alınca freaky bir ses geliyor 16 bit ve 24 bit nedir? Birisinde DVD kalitesi diğerinde stüdyo kalitesi yazıyor. Kulaklığın sürücüleri de kalitesi Hi-Fi yani ama niye böyle?

Son düzenleyen: Moderatör:
24 bite alınca bende de bazen çok güzel, çok net ses geliyor ama bazen de cızırtılı iğrenç bir ses geliyor. Çözümünü henüz bulabilmiş değilim.

24 bite alınca bende de bazen çok güzel, çok net ses geliyor ama bazen de cızırtılı iğrenç bir ses geliyor. Çözümünü henüz bulabilmiş değilim.
Hocam ben çözdüm 24 bit olayı sadece hoparlör için zaten normalde ve bende zaten o yanda bir sorun yok ama mikrofon da sorun vardı ama 24 bit mic için değil galiba benim düşündüğüm bu hi-fi sürücüler zaten hoparlör için benim fikrimce

Hoparlörden mi yoksa mikrofondan mı bahsediyorsunuz hocam

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İş sadece kulaklıkta bitmiyor, kulaklıkta ki sürücüler belli frekanslari yeniden uretebilirler, üreticiler bu rakamları veriyorlar zaten, 5HZ-40KHz gibi. Temelde insan kulağı 20Hz ila 20 KHz arasında ki sesleri duyabilir. Anlatmak istediğim şey kulaklığın ya da hoparlörün yani sürücünün yaptığı şey ona gelen frekanslari üretmek. Ses ünitesi burada ikinci önemli unsur, DAC dediğimiz dijitalden analoga dönüştürücü iyi değilse yüksek bit derinliğinde sorunlar çıkar. Burada yapılması gereken elimizde ki ekipmana göre ses formatını bit derinliğini doğru seçmek. Bir de oyuncu ekipmanlarin da birkaç istisna dışında genel olarak hı res Hi-Fi gibi terimlerin kullanilmasina aldanmayın anlattıkları kadar iyi değiller. Özetle sıradan ekipmanlarla 16 bit 44,1khz formatı kullanmanızı tavsiye ederim.

Mikrofon.

Hocam kulaklığı çıkarıp taktım bu sefer mikrofon için de 24 bit 48KHz bir sorun çıkarmadı.

bende de şuanda mikrofon sıkıntısı gitti bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…