SteelSeries QcK Mousepad Kayganlık Sorunu

Musa Can

Megapat
SteelSeries QcK mousepad kullanıyorum, uzun süre online oyun oynuyorum ve yaklaşık 2-3 gün kullandıktan sonra mousepad'in kayganlığı çok fazla derecede yavaşlıyor. Bu yüzden 2 3 haftada bir yıkamak zorunda kalıyorum. Yıkadıktan sonra da bir süre sonra yine aynı şey oluyor. Yıkamadan kuru bir bezle üzerini temizlediğimde bir süreliğine normale dönüyor. Bilgisayar karşısında yemek yemiyorum, haliyle bir şey dökülmüyor. Bir süre kullanmadığım zaman kayganlığı ilk günkü gibi oluyor.(1-2 hafta) Daha önce G240 kullanıyordum, aynı sorunu birebir onda da vardı. 2300 Dpi'da kullanıyorum ve masamdan dolayı mousepad'in küçük bir kısmını kullanabiliyorum. Kumaş mousepad kullanıp bu sorunu yaşayan veya neden kaynaklandığını bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
SteelSeries QcK mousepad kullanıyorum, uzun süre online oyun oynuyorum ve yaklaşık 2-3 gün kullandıktan sonra mousepad'in kayganlığı çok fazla derecede yavaşlıyor. Bu yüzden 2 3 haftada bir yıkamak zorunda kalıyorum. Yıkadıktan sonra da bir süre sonra yine aynı şey oluyor. Yıkamadan kuru bir bezle üzerini temizlediğimde bir süreliğine normale dönüyor. Bilgisayar karşısında yemek yemiyorum, haliyle bir şey dökülmüyor. Bir süre kullanmadığım zaman kayganlığı ilk günkü gibi oluyor.(1-2 hafta) Daha önce G240 kullanıyordum, aynı sorunu birebir onda da vardı. 2300 Dpi'da kullanıyorum ve masamdan dolayı mousepad'in küçük bir kısmını kullanabiliyorum. Kumaş mousepad kullanıp bu sorunu yaşayan veya neden kaynaklandığını bilen var mı?
Kolanyağlı bir bezle sil veya şampuan dök üzerine elinle ovalayarak temizle olmadiysa kese bile sürebilirsin çakma değilse tabi çok baskı yapmadan. Hiçbiri olmadiysa sana öyle geliyordur.

Makinada yıkıyorsan, yüzeyin deforme olması normal. Ayrıca çok fazla deterjan kullanımı da her yıkamada yüzeyi daha fazla deforme edecektir.

Temizlik için şunu önerebilirim. Her markette bulabilirsin 4-5 TL'ye "tüy toplama rulosu". Aşağıya görselini de bırakıyorum. Bunla mousepad'in kuru temizliğini yapabilirsin. Sigara külü, saç, toz vs. gibi kuru artıkları, günlük temizlik için ideal.

rulo.png
Bunun dışında kirlenme durumuna bağlı haftalık periyotlarda normal ıslak mendille hafiften baskı uygulayarak "dikine" doğrusal şekilde temizlersen çok güzel sonuç alırsın. Ama belirtmek gerek, kuru temizlik olmadan, ıslak mendille temizlemek iyi sonuç vermiyor. Çünkü oradaki bazı artıklar temizlenmeden yüzeye iyice yapışıp yayılabiliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı