SteelSeries Rival 3 oyuncu mouse alınır mı?

Ahmet Baykal

Femtopat
Daha fazla  
SteelSeries Rival 3 Wireless ve Bluetooth optik oyuncu mouse mouse almaya kadar verdim ama pill ömrü hakkında bazı endişelerim var. Kullanan varsa yardımcı olabilir mi? Bazı yerlerde 400 saate varan kullanım süresi denirken yorumlarda 2 haftada 6 tane pill değiştirdim diyorlar :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Dandik pil kullanırsan dayanmaz. Ancak şöyle bir gerçek var ki pilli ürün ne kullanırsan kullan pil masrafın olacak zaman zaman. Bunu istemiyorsan kablolulara yönel. Hele oyuncu faresi alıyorsan zaten kablosuz almak pek mantıklı gelmiyor.

Dandik pil kullanırsan dayanmaz. Ancak şöyle bir gerçek var ki pilli ürün ne kullanırsan kullan pil masrafın olacak zaman zaman. Bunu istemiyorsan kablolulara yönel. Hele oyuncu faresi alıyorsan zaten kablosuz almak pek mantıklı gelmiyor.

Anladım ama kablo takılıyor veya istediğim kadar atik olamıyorum ondan dolayı Wireless'a yönelmiştim.

Hocam tam tersi, kablosuz fare almak çok daha mantıklı. Her ne kadar kablolu fareler artık eskisi kadar ağır olmasa da kablo yüzünden hareket kabiliyetiniz kısıtlanmakta. Yeni kablosuz farelerin büyük bir kısmında gecikme gibi bir problem de mevcut değil. Hatta bazı kablosuz fareler, eski kablolu farelere göre daha az gecikme değerlerine sahip.

Anladım ama kablo takılıyor veya istediğim kadar atik olamıyorum ondan dolayı Wireless'a yönelmiştim.

Pil problemi şöyle işler: Eğer gündelik işlerinizi yapmak için Bluetooth yerine 2.4GHz alıcı kullanıyorsanız pil doğal olarak daha çabuk biter. Çünkü alıcı sayesinde fare kablosuz olmasına rağmen gecikme olmadan çalışıyor. Bunun karşılığında da güç fazlasıyla tüketiliyor.
Bildiğim kadarıyla bu farenin kablosu hiçbir şekilde yok, sadece kablosuz olarak kullanılmakta. Bu yüzden gündelik işler için Bluetooth, oyun için de alıcı kullanmanızı öneririm.

Hocam tam tersi, kablosuz fare almak çok daha mantıklı. Her ne kadar kablolu fareler artık eskisi kadar ağır olmasa da kablo yüzünden hareket kabiliyetiniz kısıtlanmakta. Yeni kablosuz farelerin büyük bir kısmında gecikme gibi bir problem de mevcut değil. Hatta bazı kablosuz fareler, eski kablolu farelere göre daha az gecikme değerlerine sahip.
Kablosu örgüsüz düz plastik fare kullanmama rağmen herhangi bir kısıtlama yaşamıyorum. Ortama da bağlı sanırım. Elbette kablosuz daha özgür ama ben kabloluyu hem daha ekonomik, hem daha stabil olması sebebiyle daha mantıklı buluyorum.

Şarjlı pil ve şarj aleti alınmadan kullanılmaz, diğer türlü 1 sene sonra piller ile farenin fiyatı çıkmış olacak. Kablosuza geçmek büyük keyif, kulaklık ve fare olarak kablosuza geçince acayip rahatladım.

Kablosu örgüsüz düz plastik fare kullanmama rağmen herhangi bir kısıtlama yaşamıyorum. Ortama da bağlı sanırım. Elbette kablosuz daha özgür ama ben kabloluyu hem daha ekonomik, hem daha stabil olması sebebiyle daha mantıklı buluyorum.
Hocam ekonomik olduğu doğru ancak bilgisayar kasası direk farenin önünde falan değil de masanın altındaysa çok büyük bir kısıtlama yaşarsınız, kendimden biliyordum. Logitech G502 kullanıyordum, G900'e geçtim; fazlasıyla rahatladım, diyebilirim.

Allah çarpsın ki masanın altında kasa. :D Fare de Deathadder 3500. Örgüsüz kablolu. Kablosuz da kullanıyorum aynı zamanda ofis faresi. Ama kabloyla ilgili bir şikayetim olmadı hiç. Bilemedim.
Efsanesiniz hocam :D Ya sorun değil aslında ama kablosuza geçince gerçekten bir fark hissedersiniz diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı