SteelSeries Siberia v2 tek kulaklık çalışmama problemi

expeditious

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC
MSI MAG Z490 Tomahawk
INTEL Core i7-10700K Comet Lake 3.80GHz
G.SKILL Trident Z RGB 4x8GB 3600MHz CL16
MSI GTX 970 Gaming 4G
SAMSUNG 970 Evo Plus NVMe 500GB
ZALMAN Z11 Neo
MSI Mag Coreliquid 240R v2
CORSAIR VS650 650W 80+
WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB

Gear
BENQ XL2411 24" 1920x1080, 1ms, 144Hz
KINGSTON HyperX Cloud II
RAZER Deathadder v2 PRO
RAZER Gigantus v2 XXL
ASUS ROG Strix Scope Nx Red Wireless Deluxe |
Meslek
Fen Bilimleri Öğretmeni
Arkadaşlar çok severek kullandığım SteelSeries Siberia v2 kulaklığım (ses kartım da var) CS:GO oynarken, herhangi bir sebep olmaksızın bir anda sağ kulaklığımdan ses gelmedi.
Herhangi bir düşme vs. gibi problemim yok. Oyun esnasında gitti bildiğin.
İçini bir arkadaşla açtık, kabloları kopmamıştı. Hoparlöre dışarıdan jak takarak sesi denedik, ses vermedi, diğer kulağa denediğimizde sesi aldık. Yani hoparlör bozulmuş. 2013/08 tarihinde aldığım için garantisi de yok. Bu tek hoparlörü alma gibi bir şansımız var mı biliyor musunuz?
Hemen vazgeçip yeni almak isteimyorum çünkü çok memnunum, tertemiz kullandığım bir kulaklık kendisi. (Şu sıralar amazon'dan pad alacaktım, deri olduğundan dökülüyordu)

Tek hoparlörü alma şansın yoktur. Kulaklık hakkında sana birkaç soru sormak istiyorum ama. Ben yeni bilgisayar topladım arkadaşa. Anakartı MSI H170 Gaming M3 ve tüm ekipmanlar tamam kulaklık haricinde. Kulaklığını tanıtabilir misin ve nasıl çalışır ses kartı mevzusu nedir falan bi açıklık getirebilir misin ona göre alıcam bu kulaklığı.

Tek hoparlörü alma şansın yoktur. Kulaklık hakkında sana birkaç soru sormak istiyorum ama. Ben yeni bilgisayar topladım arkadaşa. Anakartı MSI H170 Gaming M3 ve tüm ekipmanlar tamam kulaklık haricinde. Kulaklığını tanıtabilir misin ve nasıl çalışır ses kartı mevzusu nedir falan bi açıklık getirebilir misin ona göre alıcam bu kulaklığı.
Hocam benim sistem ve ekipmanlar imzamda yazılı :)
Kulaklık, Siberia v2'nin üzerine tanınam. Bu kulaklığın haricinde kulaklık alacak olsam Sennheiser alırım ama çok pahalı onlar da. Kulaklığın normal 2 tane jaklı yanı bir kulaklık bir mikrofon girişli. Ama ben Siberia ses kartı aldım. Ses kartı denilen şey usb kablolu flash bellek gibi birşey. Üzerinde jak girişi var, kulaklığın jaklarını buna takıyoruz. Yazılımını yüklüyoruz. Oradan 7.1 özelliğini açıp oynuyoruz. Telefondan cevaplıyorum akşam pc açınca resim atabilirim.
Şimdi eğer çare bulamazsam yine Siberia alacağım. Ama Siberia v2, 200, 350 modellerine bakıyorum.
350 olan model usb girişli direkt. Kendi yazılımı varmış 7.1 için.
200 olan v2'nin aynısıymış, makyajlısı. Çift jak girişli. Ben bunu düşünüyorum bende ses kartı olduğu için.
Hiç olmadı yine v2 alırım :)
Ses kalitesi çok iyi, kulaklık çok hafif kesinlikle ağırlık yapmıyor. Kafaya tam oturuyor ve konforlu. Mikrofon kalitesi de yerinde.
Eğer ben 350 alırsam, siz de v2 alırsanız ses kartı ihtiyacınız olursa olmadı satayım size bendeki tertemiz.

Aynı kulaklıktan bende de var. Benimkinin de mikrofon kontrolcüsünün olduğu yerdeki kablo zedelenmişti ve ses garip geliyordu. İçini açtım kabloyu biraz kesip lehimlemeye çalıştım ancak beceremedim. :( Çok küçük kablolar olduğu için lehimler sürekli birbirine giriyordu. Ben de o kartı atıp direk kabloları birbirine bağladım, mutluyum.

Sizin sorununuza gelince, tek kulak bulmanız zor. Ancak çıkma hoparlör bulabilirsiniz. O da farklı marka olunca ses kalitesi de farklı olacaktır. Elektronik dükkanlara falan sorabilirsiniz.

Aynı kulaklıktan bende de var. Benimkinin de mikrofon kontrolcüsünün olduğu yerdeki kablo zedelenmişti ve ses garip geliyordu. İçini açtım kabloyu biraz kesip lehimlemeye çalıştım ancak beceremedim. :( Çok küçük kablolar olduğu için lehimler sürekli birbirine giriyordu. Ben de o kartı atıp direk kabloları birbirine bağladım, mutluyum.

Sizin sorununuza gelince, tek kulak bulmanız zor. Ancak çıkma hoparlör bulabilirsiniz. O da farklı marka olunca ses kalitesi de farklı olacaktır. Elektronik dükkanlara falan sorabilirsiniz.
çıkma lazım olsa elimde bir tane fazladan kulaklık var ama zaten memnun olsaydım ondan siberia v2 almazdım :D Başka speaker takarsam bi anlamı olmayacağından aynı siberia v2 nin speakerinden arıyorum aslında biraz da.

Senin anakartının aynısı bende var ve ses kartı yok mu bizim anakartın ya? Şu ses kartı 7.1 olayı falan hiç anlamıyorum. Kulaklığı seçemedim hala. Önerin nedir?

Senin anakartının aynısı bende var ve ses kartı yok mu bizim anakartın ya? Şu ses kartı 7.1 olayı falan hiç anlamıyorum. Kulaklığı seçemedim hala. Önerin nedir?
Dostum ses kartında işte NAHIMIC diye bi olay var, güzel de aslında iş görür. MSI'ın ses kartı ve yazılımın adı da Nahimic diye geçiyor. Şuanda kulaklık bozuldu diye onu kullanıyorum. Güzel yani aslında :D Ama ben yıllardır siberia'nınkine alıştım biraz garip geliyor, alışınca o da güzeldir. Daha önce de THX TruStudio PRO kullanıyordum misal Creative'in, o da süperdi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı