Steps Kuralı Nedir?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, 6 yıldır basketbol oynuyorum, 1 yıl kadar da profesyonel oynadım. Ne zaman sokak basketboluna veya okul turnuvalarına katılsam sürekli topu aldığımda Steps diye düdük çalıyorlar. Klüpte pek yaşamadım ama olay şöyle:
Önce pas geliyor, topu alıyorum, ardından "Jab Step" denilen birşey var, adını tam hatırlamıyorum ama böyle yazılıyor olması lazım, Jab Step yapıyorum, ardından topu yere vuruyorum potaya doğru gidiyorum Steps diyorlar, neyi yanlış yapıyorum? Top eldeyken kaç adım atılabiliyor falan bunları açıklayabilir misiniz? Kafam karıştı.

"Jab Step" yaparken pivot ayağı dediğimiz ayağını kaldırıyor isen yerden buna steps deme ihtimalleri normal. Ya da farkında olmadan 1-2 adım atıyor olabilirsin. Yoksa başka türlü steps çalacaklarını düşünmüyorum Jab Step yaparken ve top eldeyken adım atamazsın eğer hareket halinde değilsen. Yazılarak anlatılacak olay değil bence steps onu basketbol koçlarından öğrenmen daha sağlıklı olabilir. :3

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı