Stock fan ile 1600 AF OC yapılır mı?

Burhanglrsoy

Centipat
R5 1600 AF 12 nm işlemci kendi stok fanı ile oyunlarda en fazla 65 C° oluyor. Biraz darboğaz yaşıyorum 4 GHz'ye OC yaparsam sıcaklık çok fazla mı yükselir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oc anakartiniza ve sogutucunuza bağlı. Size tavsiyem stok fan ile oc yapmaya kalkmayın ve daha önce yapmadiysaniz işlemciyi çöp bile edebilir.

Core Boost kapalı mı? Açık ise oyunlarda zaten 4GHZ olarak çalışması gerekiyor. Eğer kapalı ise adım adım yükseltmenizi öneririm "Ryzen Master" üzerinden yapabilirsiniz.

Stock fan ile anakartınız orta seviyedeyse 4.2 GHz'ye kadar OC yapabilirsiniz. Sıcaklık 80 dereceyi geçerse geri dönün. Anakartınızın modeli de önemli burada.

Benimde oyunlarda 60 derece ama overclock yapınca 4.0GHz 1.25V olmasına rağmen stress testlerde 90 dereceye çıkıyor. Soğutucu almanı öneririm.

Stock fan ile anakartınız orta seviyedeyse 4.2 GHz'ye kadar OC yapabilirsiniz. Sıcaklık 80 dereceyi geçerse geri dönün. Anakartınızın modeli de önemli burada.
Hocam oc anakartiniza ve sogutucunuza bağlı. Size tavsiyem stok fan ile oc yapmaya kalkmayın ve daha önce yapmadiysaniz işlemciyi çöp bile edebilir.
Anakart Gigabyte B450M S2H hocam. 4 GHz bu anakartta mümkün diye biliyorum.
Core Boost kapalı mı? Açık ise oyunlarda zaten 4GHZ olarak çalışması gerekiyor. Eğer kapalı ise adım adım yükseltmenizi öneririm "Ryzen Master" üzerinden yapabilirsiniz.
Core Boost'u ilk defa duyuyorum bunu bir araştırayım çok sağolun.

Anakart Gigabyte B450M S2H hocam. 4 GHz bu anakartta mümkün diye biliyorum.

Core Boost'u ilk defa duyuyorum bunu bir araştırayım çok sağ olun.

Cbp, pbo gibi ayarlar belli çapta otomatik hız aşırtma teknolojileridir namı diğer Turbo Boost diyebiliriz. Anakartını ile 4GHz yapılabilir ama en önemli gereksinimler.
  1. Kaliteli PSU.
  2. Güçlü soğutma.
  3. Hız aşırtmanın nasıl yapıldığını bilmek.
Fakat elinizdeki soğutucuya göre 3.6 - 3.7GHz aralığını rahatlıkla görebilirsiniz. BIOS ayarlarınızı detaylıca atarsanız yardımcı olurum.

Zaten normal çalışma hızı 3.6Ghz işlemcinin. B450 Tomahawk Max ve stock soğutucu ile 4.1-4.2Ghz yapılabiliyor. Sizin kartta durumlar 3.85-3.9Ghz olur sanırım. Birde Stress testindeki sonuçlar %100 kullanım içindir. Oyunlarda Çoğu zaman işlemciniz %100'e oldukça uzak kullanımdadır. Sadece oyun oynayacaksanız oyun sıcaklıkları daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…