Stok fan vs kule tipi soğutucu

Lemofas

Picopat
Daha fazla  
Selam dostlarım, ben Intel'in stok fanını kullanıyorum gayet yeterli oluyor ancak örnek verecek olur isem Battlefield 1 de 75-79 derece arası gidip geliyorum. Yazın bu 79'u geçer büyük ihtimalle ve bu beni korkutuyor. Tabii ki işlemci termal macununu temizlemeyi 1.7 seneyi oluyor ama öyle büyük bir derece farkı görmedim. Max 2-3 derece fark var şu anda.

PC bileşenlerim;

Intel Core i5-13400F 4.6GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 işlemci​

ASUS Prime H610M-R-sı 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 HDMI DP VGA mATX anakart​

ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8 GB GDDR6 128 bit DLSS 3 ekran kartı​

Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 5600MHz CL40 AMD EXPO DDR5 RAM​

Vento VG10F RGB ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze Gaming kasa​

Şimdi ben bu sisteme uygun bir kule tipi soğutucu almak istersem neyi önerirsiniz? Max 1.5K'yı geçmeden? Ya da gerekli mi kule tipi soğutucu? Stok soğutucu ile mi devam edeyim yoksa kule tipi şart mıdır? Ne önerirsiniz?

Kule tipi soğutucu alırsan iyi olur.
2 gün önce iş arkadaşım aldı ve değerler gerçekten muazzam bu fiyatlar için. Yük altında 70 i görmüyor işlemci o da 12400f kullanıyor bu arada. Bence hiç düşünmeden alıp geçin 👍

kaç derece fark ettirir tahmini arkadaşlar?

Bütçe varsa sıvı soğutucu tabii ki de onun bir altı kule tipi soğutucudur alabilirsin.

Kesinlikle mecburi olmadığı durumlarda(i9 14900KS falan kullanmıyorsan) sıvı soğutmaya sakın bulaşma, arıza çıkarma ihtimaleri kule tipi soğutuculara göre çok yüksek. (Kule tipi soğutucularda arıza ihtimali 0'a yakın iken(en fazla fan bozulur bu da çok güç) sıvı soğutmalarda pompa arızaları ve radyatörde ya da soğutucu blokta tıkanma kaynaklı arızalar görülebiliyor.)

Ortalama bir kule tipi işini çok rahat görecektir. Hem Stok fanın uğultusundan gürültüsünden de kurtulmuş olursun.

@Lemofas Kule tipi al. yukarıda arkadaşlar atmış zaten.
Bütçe varsa sıvı soğutucu tabii ki de onun bir altı kule tipi soğutucudur
Dediğinize katılmıyorum , örnek olarak 240'lık radyatörden daha iyi soğutmaya sahip kule tipi soğutucular var. ''Sıvı soğutucu her zaman kule tip den iyidir'' Algısından kurtulmamız gerekiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı