Selam dostlarım, ben Intel'in stok fanını kullanıyorum gayet yeterli oluyor ancak örnek verecek olur isem Battlefield 1 de 75-79 derece arası gidip geliyorum. Yazın bu 79'u geçer büyük ihtimalle ve bu beni korkutuyor. Tabii ki işlemci termal macununu temizlemeyi 1.7 seneyi oluyor ama öyle büyük bir derece farkı görmedim. Max 2-3 derece fark var şu anda.
Şimdi ben bu sisteme uygun bir kule tipi soğutucu almak istersem neyi önerirsiniz? Max 1.5K'yı geçmeden? Ya da gerekli mi kule tipi soğutucu? Stok soğutucu ile mi devam edeyim yoksa kule tipi şart mıdır? Ne önerirsiniz?
Dört ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fan. Hem AMD hem de Intel ana platformlarını destekler.
2 gün önce iş arkadaşım aldı ve değerler gerçekten muazzam bu fiyatlar için. Yük altında 70 i görmüyor işlemci o da 12400f kullanıyor bu arada. Bence hiç düşünmeden alıp geçin
Dört ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fan. Hem AMD hem de Intel ana platformlarını destekler.
2 gün önce iş arkadaşım aldı ve değerler gerçekten muazzam bu fiyatlar için. Yük altında 70 i görmüyor işlemci o da 12400f kullanıyor bu arada. Bence hiç düşünmeden alıp geçin
Kesinlikle mecburi olmadığı durumlarda(i9 14900KS falan kullanmıyorsan) sıvı soğutmaya sakın bulaşma, arıza çıkarma ihtimaleri kule tipi soğutuculara göre çok yüksek. (Kule tipi soğutucularda arıza ihtimali 0'a yakın iken(en fazla fan bozulur bu da çok güç) sıvı soğutmalarda pompa arızaları ve radyatörde ya da soğutucu blokta tıkanma kaynaklı arızalar görülebiliyor.)
Ortalama bir kule tipi işini çok rahat görecektir. Hem Stok fanın uğultusundan gürültüsünden de kurtulmuş olursun.
Hocam 7-9 derece fark edecektir mutlaka kaliteli bir macun alınız benim Intel işlemcim stok fan ile 80 görüyordu değişim sonrası 53 geçmedi (eski kasam)
Dediğinize katılmıyorum , örnek olarak 240'lık radyatörden daha iyi soğutmaya sahip kule tipi soğutucular var. ''Sıvı soğutucu her zaman kule tip den iyidir'' Algısından kurtulmamız gerekiyor