Stok fan vs kule tipi soğutucu

Hocam 7-9 derece fark edecektir mutlaka kaliteli bir macun alınız benim Intel işlemcim stok fan ile 80 görüyordu değişim sonrası 53 geçmedi (eski kasam)
tamamdır agalar kule tipi soğtucu alacağım hali hazırda Thermal Grizzly Kryonaut termal macunum bulunmakta. Birde şeyi sormak isterim bu intelin stok fanında böyle sola sağa çevirerek tık diye açıyoruz çıkarıyoruz stok fanı. Geri takarkende sadece basıyoruz takılıyor direkt. Bu kule tipi fanlarla nasıl takılıyor?

Kasanın durumuna göre değişir bu dediğiniz şey sıvı soğutma her türlü avantajlı.

Soğutucu modelinin adını google'a ve youtube'a yazarak öğrenebilirsiniz. Genelde biraz daha zor ve uğraştırıcı oluyor ama yapılmayacak bir şey değil. Sadece dikkatli olun yeter.

75-80 derece normaldir. Sorun çıkarmaz. Stok yeterli olur muhtemelen olmazsa kule tipi alırsınız.

75-80 derece normaldir. Sorun çıkarmaz. Stok yeterli olur muhtemelen olmazsa kule tipi alırsınız.

Hocam o sıcaklık değerleri yüksek kabul edilebilir işlemci ne kadar ısı altında kalırsa verimlilik düşer 68-70'lere sabit kalırsa kayda değer FPS fark edecektir akıcılık R5 işlemcim 63 de sabit Intel işlemcim Intel 54 dereceyi geçmemekte ikisi de kule tipi soğutucu mevcuttu.

ya yazın sıkıntı olmasından korkuyorum o yüzden alayım mı dedim zaten 1.7 yıldır termal macun yenilemiyorum onunda etkisi vardır eminim ki Stok macunla gidiyor sonuçta. Ama yani daha düşük derecelerde oyun oynamak tabi ki isterim o yüzden fikirlerinizi duymak istedim

Termal macunu sık sık yenilemeniz gereksiz zaten. Fanın tozunu alın en az 2-3 sene gider.

Termal macunu sık sık yenilemeniz gereksiz zaten. Fanın tozunu alın en az 2-3 sene gider.
Tamamdır hocam tozu temizlediğimde 5-10 derece fark ettiğini görmüştüm zaten ancak termal macundan yana bir sıkıntı yaşamadım cidden ısısı arttığını gözlemlersem değiştiremi düşünecektim ancak 2 yıla geliyor sizce değiştirmeli miyim? Ayrıca ısılarda artış gözlemlersem ve bundan rahatsız olursam kule tipi soğutucu cidden 5-10 derece fark eder mi stok fana göre? stok fan her türlü önerilen kule tipi soğutuculardan daha mı kötüdür?

Hocam siz dediğimizi yapın kaliteli bir kule tipi soğutucu alın link attığımız iyi, yaz ayında kafan rahat olur takarken de macunu yenilersin montajı basit zaten gerekirse biz yardımcı oluruz videoları da var kafanı karıştırmasın kimse.

Yazın ısıları kontrol edeceğim ve büyük ihtimalle artacak ona göre kule tipi soğutucu almam gerekecek mi kontrol ederiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…