Hocam 7-9 derece fark edecektir mutlaka kaliteli bir macun alınız benim Intel işlemcim stok fan ile 80 görüyordu değişim sonrası 53 geçmedi (eski kasam)
Kesinlikle mecburi olmadığı durumlarda(i9 14900KS falan kullanmıyorsan) sıvı soğutmaya sakın bulaşma, arıza çıkarma ihtimaleri kule tipi soğutuculara göre çok yüksek. (Kule tipi soğutucularda arıza ihtimali 0'a yakın iken(en fazla fan bozulur bu da çok güç) sıvı soğutmalarda pompa arızaları ve radyatörde ya da soğutucu blokta tıkanma kaynaklı arızalar görülebiliyor.)
Ortalama bir kule tipi işini çok rahat görecektir. Hem Stok fanın uğultusundan gürültüsünden de kurtulmuş olursun.
tamamdır agalar kule tipi soğtucu alacağım hali hazırda Thermal Grizzly Kryonaut termal macunum bulunmakta. Birde şeyi sormak isterim bu intelin stok fanında böyle sola sağa çevirerek tık diye açıyoruz çıkarıyoruz stok fanı. Geri takarkende sadece basıyoruz takılıyor direkt. Bu kule tipi fanlarla nasıl takılıyor?Bütçe varsa sıvı soğutucu tabii ki de onun bir altı kule tipi soğutucudur alabilirsin.
Thermalright Assassin Spirit 120 V2 Hava Soğutucu
Dört ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fan. Hem AMD hem de Intel ana platformlarını destekler.www.gaming.gen.tr
@Lemofas kule tipi al. Yukarıda arkadaşlar atmış zaten.
Dediğinize katılmıyorum, örnek olarak 240'lık radyatörden daha iyi soğutmaya sahip kule tipi soğutucular var. "sıvı soğutucu her zaman kule tipden iyidir" algısından kurtulmamız gerekiyor.
Soğutucu modelinin adını google'a ve youtube'a yazarak öğrenebilirsiniz. Genelde biraz daha zor ve uğraştırıcı oluyor ama yapılmayacak bir şey değil. Sadece dikkatli olun yeter.tamamdır agalar kule tipi soğtucu alacağım hali hazırda Thermal Grizzly Kryonaut termal macunum bulunmakta. Birde şeyi sormak isterim bu intelin stok fanında böyle sola sağa çevirerek tık diye açıyoruz çıkarıyoruz stok fanı. Geri takarkende sadece basıyoruz takılıyor direkt. Bu kule tipi fanlarla nasıl takılıyor?
75-80 derece normaldir. Sorun çıkarmaz. Stok yeterli olur muhtemelen olmazsa kule tipi alırsınız.Selam dostlarım, ben Intel'in stok fanını kullanıyorum gayet yeterli oluyor ancak örnek verecek olur isem Battlefield 1 de 75-79 derece arası gidip geliyorum. Yazın bu 79'u geçer büyük ihtimalle ve bu beni korkutuyor. Tabii ki işlemci termal macununu temizlemeyi 1.7 seneyi oluyor ama öyle büyük bir derece farkı görmedim. Max 2-3 derece fark var şu anda.
PC bileşenlerim;
Intel Core i5-13400F 4.6GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 işlemci
ASUS Prime H610M-R-sı 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 HDMI DP VGA mATX anakart
ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8 GB GDDR6 128 bit DLSS 3 ekran kartı
Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 5600MHz CL40 AMD EXPO DDR5 RAM
Vento VG10F RGB ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze Gaming kasa
Şimdi ben bu sisteme uygun bir kule tipi soğutucu almak istersem neyi önerirsiniz? Max 1.5K'yı geçmeden? Ya da gerekli mi kule tipi soğutucu? Stok soğutucu ile mi devam edeyim yoksa kule tipi şart mıdır? Ne önerirsiniz?
75-80 derece normaldir. Sorun çıkarmaz. Stok yeterli olur muhtemelen olmazsa kule tipi alırsınız.
ya yazın sıkıntı olmasından korkuyorum o yüzden alayım mı dedim zaten 1.7 yıldır termal macun yenilemiyorum onunda etkisi vardır eminim ki Stok macunla gidiyor sonuçta. Ama yani daha düşük derecelerde oyun oynamak tabi ki isterim o yüzden fikirlerinizi duymak istedim75-80 derece normaldir. Sorun çıkarmaz. Stok yeterli olur muhtemelen olmazsa kule tipi alırsınız.
Termal macunu sık sık yenilemeniz gereksiz zaten. Fanın tozunu alın en az 2-3 sene gider.ya yazın sıkıntı olmasından korkuyorum o yüzden alayım mı dedim zaten 1.7 yıldır termal macun yenilemiyorum onunda etkisi vardır eminim ki Stok macunla gidiyor sonuçta. Ama yani daha düşük derecelerde oyun oynamak tabi ki isterim o yüzden fikirlerinizi duymak istedim
Tamamdır hocam tozu temizlediğimde 5-10 derece fark ettiğini görmüştüm zaten ancak termal macundan yana bir sıkıntı yaşamadım cidden ısısı arttığını gözlemlersem değiştiremi düşünecektim ancak 2 yıla geliyor sizce değiştirmeli miyim? Ayrıca ısılarda artış gözlemlersem ve bundan rahatsız olursam kule tipi soğutucu cidden 5-10 derece fark eder mi stok fana göre? stok fan her türlü önerilen kule tipi soğutuculardan daha mı kötüdür?Termal macunu sık sık yenilemeniz gereksiz zaten. Fanın tozunu alın en az 2-3 sene gider.
Ya yazın sıkıntı olmasından korkuyorum o yüzden alayım mı dedim zaten 1.7 yıldır termal macun yenilemiyorum onunda etkisi vardır eminim ki stok macunla gidiyor sonuçta. Ama yani daha düşük derecelerde oyun oynamak tabii ki isterim o yüzden fikirlerinizi duymak istedim.
Yazın ısıları kontrol edeceğim ve büyük ihtimalle artacak ona göre kule tipi soğutucu almam gerekecek mi kontrol ederiz.Hocam siz dediğimizi yapın kaliteli bir kule tipi soğutucu alın link attığımız iyi, yaz ayında kafan rahat olur takarken de macunu yenilersin montajı basit zaten gerekirse biz yardımcı oluruz videoları da var kafanı karıştırmasın kimse.