Stok Fana Eklenti Nasıl Yapılır ?

bir_pesimist

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba değerli Technopat Sosyal üyeleri.

Resimler çok büyük olduğu için başka yerden yüklemek zorunda kaldım kusura bakmayın.

Elimde 3 adet yanmış güç kaynaklarından çıkmış sağlam fan var.

Ve kasamın halide bu.

Bu da tesadüfen bulduğum ön fan takma yeri. Casper kasadan bunu beklemiyordum

Konya'da oturuyorum ve en ufak bir zorlanmada bilgisayarın işlemcisi 70-75 ve 80 oluyor. Oyun oynarken ekran kartı 80-85, işlemci 75-80 arası sıcaklıklarda geziyor ve bilgisayarda kasmalar başlıyor.

Kısaca özellikleri;

• FX-6100 İşlemci
  • HD6670 Ekran Kartı
  • M5A78LM-Lx-V2 Anakart
  • 4 GB Ram
  • 750w OCZ Güç Kaynağı
  • Ve birde Eski Casper Kasa

Benim sormak istediğim soru şu;
Ben bu stok fanın sağına soluna ekstra fan takabilir miyim ve bunun faydası olur mu? Veya daha etkili fanları nasıl takabilirim ?

Görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın içinde olan sıcak havanın dışarı atılmasını sağlayabilir. İşlemci ve ekran kartınada çok az yararı olacağı düşüncesindeyim.

Şu ana kadar resimdeki büyük fanı öne giriş fanı en soldaki fanı arka egzoz fanı olarak ortadaki fanı da ekran kartı ve işlemcinin arasına koyuyordum çünkü o işlemcinin kendi fanından daha hızlı ve iyi üflüyor bundan daha iyi bir şekilde soğutabilir miyim onun cevabını arıyorum mesela büyük hava soğutmalı fanlarda alüminyum bloğun sağına takılıyor o daha mı etkili soğutma sağlar ve neden biz öyle yapmayalım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…