Stok Soğutucu Nedir?

Stok soğutucu işlemcinin üzerine monte ettiğin soğutucu. Ryzen modellerde kendi soğutucuları var ve Intele göre çok daha kaliteli. Intel 8.nesillerde K ibareli modellerde göndermiyorlar. K sız olanlarda gönderiyorlar ama onlarda çok kaliteli olmuyor.Yüksek modellerde sıvı soğutucu ile değiştiriyorlar genelde ama 8100 için stok soğutucu yeterli olacaktır belki kasaya takviye soğutucu alabilirsiniz.

Stok fan, işlemcinizin yanında gelen soğutucudur, genellikle çok iyi olmamalarıyla bilinirler. i3 8100'ün yanında gelir, sistem toplarken eğer işlemcinizin yanında verilmiyorsa bir tane almanız gerekir. Daha fazla işlemci soğutucusuna ihtiyacınız yok fakat kasanıza ekstra hava sirkülasyonu için fan alabilirsiniz.

Stok soğutucu, işlemcinin yanında ücretsiz gelen çok iyi olmasa da overclock yapılmadığı sürece işinizi görebilece bir soğutucudur. Bu soğutucular İntel'de aynı, AMD'de işlemcinin modeline göre değişebilir. İntel'in stok soğutucuları aşağıda görüldüğü gibidir.

i3 8100 gibi sonunda "K" ibaresi bulunmayan bütün işlemcilerin yanında gelir.
3. sorunuzu İsviçreli bilim adamlarına incelenmesi için gönderdim. Fakat ben kaç tane soğutucu almalıyım diye sorduğunuzu düşünerek cevap veriyorum ki 1'den fazla soğutucu kullanamazsınız bir işlemcide.

1- Stok fan dedikleri işlemciyi satın aldığınızda üreticinin yanında verdiği standart soğutma çözümüdür. Intelin soğutma çözümleri bana göre iyi değil ama hiç yoktan iyidir mantığında. İşlemci ne kadar serin tutulursa performansa etkisi de gözle görülür olur. Genelde orta ve üstü seviye işlemciler için daha iyi soğutma çözümlerine yöneliriz.

2- i3 8100 işlemcinin yanında geliyor.

3- İşlemci haricinde duruma göre(bulunduğunuz yerdeki hava sıcaklığı gibi) bilgisayar kasanıza ilave fan takviyesi yapılabilir. Fakat bu durum sistemi kurduktan sonra gözlemleyerek ileride karar verilmesi daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…