Storage serverlar nasıl çalışır?

4kkif

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sizlere bir sorum olacak.

Bildiğiniz gibi bilgisayarlarımızda depolama için birkaç çeşit yol kullanıyoruz bunlardan bazıları SATA portu ile bağlanıyor bazıları başka alternatif yollar ile. Konu başlığında da belirttiğim gibi sizlere Storage serverlar ile ilgili bir soru soracağım. Bu tür serverlar çok fazla SATA desteği sağladığı için bu ismi alıyor bildiğiniz gibi. Benim sorumda tam olarak bu, bu kadar SATA port desteğini nasıl sağlayabiliyor. Ben bu konuyu araştırdım ama pek bir şey bulamadım, sonra aklıma PCI Express ile SATA bağlanılabilir fikri geldi ardından bu yöntem için kullanılabilecek çeviricelere baktım bunlar genel olarak PCI-e (PCI Express) X4 veya X1 portu ile bağlanıyor yani biz 1 porttan 10 HDD bağlarsak tanesi için 200mb/s veri akışı gerekcek bu da X1 ile karşılanmasada X4 portu ile versiyona bağlı olarak karşılanabileceği bir değer. Ama HDD yerine SSD kullanırsak çok verimsiz 1 sistem oluyor. Bende size Storage serverların bu kadar verimli bir şekilde bu kadar çok SATA'yı işleyebildiği soruyorum.

Umarım sorumu anlamışsınızdır, cevaplarınızı bekliyorum. İyi günler :D

PCI-e (PCI Express) X4 veya X1 portu ile bağlanıyor yani biz 1 porttan 10 HDD bağlarsak tanesi için 200mb/s veri akışı gerekcek bu da X1 ile karşılanmasada X4 portu ile versiyona bağlı olarak karşılanabileceği bir değer. Ama HDD yerine SSD kullanırsak çok verimsiz bir sistem oluyor.

Genellikle ağ hızı darboğaz yaptığı için disk sayısı disk hızından daha önemli oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı