Strapi ve Nuxt 3 için hosting önerisi

Efe Erdem

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, strapi backend uygulamam ve nuxt 3 SSR ile çalışan frontend uygulamam var. Bunları hostlamak için VPS şart mı? Natrodan web hosting paketi satın alarak da projelerimi çalıştırabilir miyim? Daha önce plesk panelinden sunucuya nodejs kurduğumu ve strapi ile nuxt projemi hostladığımı hatırlıyorum.

Önerileriniz nelerdir?

"Web hosting" genelde cPanel olur PHP için yani. Diğer Framework'ler (vue React nextjs nuxtjs) için projeniz bir sunucuda çalışmalı. cPanel ve plesk de bazen Node projeleri hostlamak için opsiyon oluyor ancak bana kalırsa stabil değil çünkü proxy ayarlayamiyorsunuz.

vercel.com kullanabilirsiniz ücretsiz ve gayet iyi çalışıyor.
render.com ise diğer alternatif ancak para vermezseniz siteniz uzun süre girilmeyince otomatik kapanıyor.

Kendiniz hostlamak isterseniz, coolify. IO kullanabilirsiniz makinenize bir kontrol paneli kuruyor her türlü proje ve veri tabanı yönetebiliyorsunuz içerisinde cPanel gibi.
Kendi sunucunuza kuracağınız için makinemin 4CPU 8RAM olmalı contaboya 10$ ödüyorum bunun için.

Ancak fazla uğraşmayayım hemen kurulsun diyorsaniz vercel kullanin dört dörtlük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…