Evet arkadaşlar merak ediyorum ev ortamında oyun programlarıyla her strateji oyununu içinde kapsayacak ve eksikleri doldurup bütün oyunları aynı anda oynuyormuş hissi yaratacak oyunu yapmak mümkün mü? Kaç kişilik bir ekip ve zaman gerekir? Nelere dikkat etmek gerekir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Unity ile falan çok zor olur söyleyeyim. Bu gibi oyunların oyun motorları bile farklı oluyor. Ekip ise tasarımcı, kodlamacı, yaratıcı, sesçi.. Bunun gibi uzar gider biraz size bağlı.
Evet arkadaşlar merak ediyorum ev ortamında oyun programlarıyla her strateji oyununu içinde kapsayacak ve eksikleri doldurup bütün oyunları aynı anda oynuyormuş hissi yaratacak oyunu yapmak mümkün mü? Kaç kişilik bir ekip ve zaman gerekir? Nelere dikkat etmek gerekir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Hocam her strateji oyununu kapsayacak ve bütün oyunları aynı anda oynuyormuş hissiyatı verecek derken ne demek istediğinizi anlamadım. Ama sanırım Paradox'un strateji oyunları gibi bir şeyi kast ediyorsanız:
Öncelikle oyun motoru gerekli ki burada Unity veya Godot kullanmanızı öneririm.
Ne kadar uğraştırır diyorsanız da oldukça uğraştıracaktır. Hele böyle bir oyunun yapay zekasını kodlamak cidden insanı aşırı zorlar o kadar olasılık içinde yapay zekanın mantıklı hareketler yapması gerek.
Sonuç olarak bu ciddi tecrübe ister ama öğrenmesi ile birlikte ne kadar sürer diye sorarsanız eğer
6 ay - 1 yıl gibi bir sürede (tek başınıza olduğunuzu kabul ediyorum) şu oyunun daha basit bir versiyonunu yaparsınız.
Unity ile aoh2 gibi bir oyun yapman Max 2 yıl sürer. (ilk tecrübense strateji oyunu tarafından) eğer ilk oyun yapı tecrüben ise öğrenme gibi zamanlar dağil oldu mu toplamda 2.5 - 3 yıl sürerdi.
Google Play'de bulunan Fetih zamanı oyunuda aşağıda vereceğim video serisi ile yapılmıştır. (serinin bir bölümünde öyle bahsediliyor.)
"Unity ile strateji oyunu yapılamaz" yazmış 1. Boş cevap bu.
2. Boş cevap ise "Unity ile oyun yapılabileceğini" söylediğim için "Tamam yap, bekliyoruz" yazmış.
Üye alımları IQ sınavına tabi tutulmalı.
"Unity ile strateji oyunu yapılamaz" yazmış 1. Boş cevap bu.
2. Boş cevap ise "Unity ile oyun yapılabileceğini" söylediğim için "Tamam yap, bekliyoruz" yazmış.
Üye alımları IQ sınavına tabi tutulmalı.
Yapılmaz değil, zor yapılır demişim. Okuduğunu anlamakta sorun yaşıyorsun sanırım. Intersect, Elysium, CryBits gibi strateji, rpg odaklı motorlar varken neden Unity seçmeli? Hayatınızda kaç defa oyun motoru kullandınız? Unity, Unreal gibi motorlar haricinde hangi oyun motoru hakkında bilginiz var? Evet haklısınız, üye alımları IQ sınavına tabii tutulmalı.