Sorunum; Çift monitör kullanıyorum. Ana ekran olarak kullandığım monitör 144 Hz. Yan ekran olarak kullandığım monitör ise 60 Hz. 2019'da Twitch platformunda yayınlara başlayacağım. Yayınlar için kullanacağım Streamlabs OBS programını açtıktan sonra, daha yayını başlatmadan problem başlıyor. Herhangi bir oyunda değilken bir sorun yok ama program açıkken oyuna girince 144 Hz olan monitörüm 60 Hz düşüyor ve ekranda dalgalanma başlıyor. Windows görüntü ayarlarından 144 Hz olan monitörü 60 Hz'e aldığımda sorun gidiyor. Anladığım kadarıyla program açılınca Windows ile 144 Hz olan monitör çakışma yapıyor. Denemediğim ayar kalmadı. Bu sorunu nasıl giderebilirim?
Monitör ayarlarında bir sorun var mı? Ekran Kartı ayarlarından ekran ayarlarınızı yapmayı deneyin. OBS'de oluşan bir sorundan kaynaklanıyor ise internet üzerinden farklı bir obs sürümü indirip yayın testi yapın. Başka sürümde ( tercihim biraz daha eski sürümleri ) sorun çıkmıyorsa sorun programdan olabilir.
Bende de bazen seninkine benzer sorun oluyor ama ikinci ekrana atınca düzeliyor. Sende düzelme olmuyor mu? Ben AOC'nin G-SYNC'li monitörünü kullanıyorum.
Classic veya Streamlabs olmayan OBS versiyonlarını dene eğer problemini çözemezsen. Programla ilgili bir sorun olabilir. Belki ilerki sürümlerinde düzeltirler.
Monitör ayarlarında bir sorun var mı? Ekran Kartı ayarlarından ekran ayarlarınızı yapmayı deneyin. OBS'de oluşan bir sorundan kaynaklanıyor ise internet üzerinden farklı bir obs sürümü indirip yayın testi yapın. Başka sürümde ( tercihim biraz daha eski sürümleri ) sorun çıkmıyorsa sorun programdan olabilir.
Bende de bazen seninkine benzer sorun oluyor ama ikinci ekrana atınca düzeliyor. Sende düzelme olmuyor mu? Ben AOC'nin G-SYNC'li monitörünü kullanıyorum.
Classic veya Streamlabs olmayan OBS versiyonlarını dene eğer problemini çözemezsen. Programla ilgili bir sorun olabilir. Belki ilerki sürümlerinde düzeltirler.