Streamlabs OBS Yayın Kasma

Makaleler
4
Yer
Türkiye
Selam arkadaşlar benim çözemediğim şöyle bir sorun var.
Yayın için kullandığım Streamlabs OBS kendisi kasıyor. Şöyle açıklayayım oynadığım oyunda hiçbir kasma yok ortalama 90 80 FPS arası değer alıyorum. Lakin SLOBS ile önizleme ekranında baktığımda sanki oyunu 20 FPS'lerde oynuyormuşum gibi görüntü geliyor. Fakat Normal OBS'de ise böyle bir sorunla karşılaşmadım. Kullanış açısından da SLOBS iyi olduğu için bunu bırakmak istemiyorum. Sizce sorunun kaynağı nedir?
Şunu da ekleyeyim donanımım zayıf lakin OBS'de bu sorunla karşılamıyorum sanki sadece SLOBS'de böyle oluyor.
Ayarlarım şöyle:

Donanım:

Selam.
Yayın programını entegre grafikle açtığını görüyorum. Masaüstü görüntüsü verebilmek için kullanılan bir yöntem. Oyununuzu tam ekran mı, yoksa çerçevesiz tam ekran modunda mı oynuyorsunuz? Yayın programını harici ekran kartınızla açmayı veya oyununuzu çerçevesiz tam ekran modunda oynamayı dener misiniz?

Yüksek Performanslı Nvidia seçtiğim zaman kasma daha çok artıyor ve oyuna da drop giriyor.
Ayrıca oyunu Display Capture ile kaydediyorum çünkü Minecraft tarzı oyunlarda oyun modu ile açtığım zaman crash veriyor bu yüzden display capture seçeneğini kullanıyorum. Ama sizin dediğiniz Nvidia ile açıp oyun modunda deneyeceğim..
Dediğiniz gibi Nvidia ile açtım ve oyun yakala seçeneğini seçtim lakin bu sefer siyah ekran aldım.

Ben League of Legends yayınları yapıyordum. OBS ve Oyunu Entegre grafik kartıyla açarsam FPS düşüşü yaşarken, ekranı sadece çerçevesiz tam ekranda verebiliyorum. Siyah ekran alıyorum öteki türlü. Harici grafik kartıyla açarsam bu sefer masaüstü ve diğer Chrome gibi ekranları veremiyorum. Sadece tam ekran olan oyunları verebiliyorum. O yüzden OBS programını entegre grafik kartıyla açıp, oynadığım oyunu çerçevesiz tam ekranda oynuyorum. Bu sayede siyah ekrana yakalanmıyorum. Ve FPS düşmesi yaşamıyorum. Yayını işlemci kontrol ederken oyunu ekran kartım oynatıyor. Oyun yakalama modunda ise şu ayarları kullanıyorum. OBS için oynadığınız oyunun başlık yakalaması yapmasını seçebilirsiniz. Yine çözüm olmazsa üzgünüm. Bilgim bu kadar.

Dosya Ekleri

• teknopat1.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 432
Yanıtınız için teşekürler bir sorum daha var. OBS'de çok titreme oluyo 1sn'lik onun çözümü varmıdır?
Oyunu kayıt ederken fark ettim anlık titreşim oluyo.

Yanıtınız için teşekürler bir sorum daha var. OBS'de çok titreme oluyor 1Sn'lik onun çözümü var mıdır?
Oyunu kayıt ederken fark ettim anlık titreşim oluyor.

OBS'den kayıt seçeneklerine girip, kaç FPS ile kaydettiğinizi kontrol edin. Oyun 60 FPS zor verirken 60 FPS bir kayıt yapmaya çalışmak titremeye sebep olabilir diye biliyorum. Hatalı olabilirim kontrol etmenizde fayda var.

OBS'den kayıt seçeneklerine girip, kaç FPS ile kaydettiğinizi kontrol edin. Oyun 60 FPS zor verirken 60 FPS bir kayıt yapmaya çalışmak titremeye sebep olabilir diye biliyorum. Hatalı olabilirim kontrol etmenizde fayda var.
Yok yayını 30fps ayarladım ama hine titreme oluyor.
Aynı titreme sorununu normal OBS ile de yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…