Merhabalar. Geçen hafta aldığım MSI GE76 Raider model laptopumun birazfazla ısındığını düşündüm ve stres testi yapmaya karar verdim. AIDA64 indirip kurdum. Ancak AIDA benim laptopumun okuma yazma hızlarını değerlendiremiyor. İşlemcinin adını göstermiyor. Bu testi nasıl gerçekleştirebilirim?
Umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır. Yardımcı olabilecek birisi olursa çok sevinirim. Forumdaki konuları okudum ama pek bir şey anlayamadım.
Başka program ile denedin mi? OCCT ya da Prime95 ile daha iyi test edersin. Dediğim programlar ile bak onlarda gözükür muhtemelen işlemcin. Aida'da gözükmeme sebebi de indirdiğin sürüm sorunlu olabilir ondan kaynaklıdır muhtemelen.
LOL de yüksek ayarlarda 370-380 fps alırken 65-75 arası geziyor. R6 da ultra ayarlarda 85 görüyorum. MUX kapalı iken bu arada. Mux açınca biraz fazla ısınıyor.
sonuçlardan bir şey belli oluyor mu, daha detaylı bir şey de yapabilirim.
LOL de yüksek ayarlarda 370-380 fps alırken 65-75 arası geziyor. R6 da ultra ayarlarda 85 görüyorum. MUX kapalı iken bu arada. Mux açınca biraz fazla ısınıyor.
sonuçlardan bir şey belli oluyor mu, daha detaylı bir şey de yapabilirim.
evet hocam var. Test sırasında aktif etmedim. Ama açınca sıcaklıkla 9-10 derece düşüyor. Biraz gürültülü ancak. @Radeon RX 5500M Hocam siz ne düşünüyorsunuz sonuçlar hakkında? Rahatsız ettiysem kusuruma bakmayın.