Stres yapmak nasıl engellenebilir?

muhammetsc

Decapat
Şu aralar yine strese ve bunalıma girdim kilo almaya çalışıyorum ama sırf bu sebepten kendi kendimi yiyip tüketmekten almak yerine veriyorum.

Bu halden nasıl kurtulabilirim?

Öyle pek ailesel ya da çevresel bir sorunum yok ama bazen durduk yere veya gereksiz bir olayın üstünde bile çok stres oluyorum.

Çok relax ve sessiz olacağanız bir ortamda bulunun ayrıca sevdiğiniz işleri yapmaya çalışın bunları yaparken zihninizi yönlendirmesi için sakız çiğneyin dikkatinizi onu çiğnemeye harcar böylece düşüncelerinizi yönlendirmiş olursunuz. Maalesef Türkiye'de yaşayıpta stres olmuyorum diyen görmedim sonuçta insanı çileden çıkaracak işler çıkıyor karşınıza mümkün olduğunca dikkatinizi dağıtacak bir şey bulmanız lazım.

Çok düşünmemek gerek.

Ekonomik sorunlar, gelecek kaygısı, insanların sözleri ve daha birçok şey bu durumu çok zorlaştırıyor. Son 2 haftadır saç dökmeye başladım. Sürekli kabüslar ve anlamsız rüyalar görüyorum.

İçten içe tükendiğimi hissediyorum.

Kelin ilacı olsa başına sürer diyeceğim ama yani tesbih çekmek sizde ne kadar ne işe yarar bilmiyorum ama çok sıkıntıya girdiğimde işe yarıyor bende, deneme şansınız olursa deneyin derim.

Aynısı herkes gibi bende de oluyor, bu yüzden zaten çoğu şeyi unutup düşünmemeye başladım artık

Düşünürsem kafayı yerim o yüzden düşünecek fırsatı sağlamıyorum kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…