Stresi azaltan ilaç önerisi

İlaçların genelde etkisi aynıdır. Stres ve benzeri sorunlar fazla düşünmekten dolayı oluyor. İlaçlarda genelde düşünmene engel olmak için seni kısmen uyuşturuyor Böylece sadece stress'ten değil, hissedeceğin iyi/kötü herşeyden uzaklaşıyorsun. Ben uzun zaman boyunca ilaç kullanan biri olarak hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum. Günde 3 ilaç kullanırdım. Artık 1 ilaç kullanıyorum. Ve elimde olsa bunuda bırakırım. Ama ilaç almadan uyuyamıyorum. Eskisi gibi hissedemiyorum. Gülmeyi bırak, ağlamayı özledim. Lütfen ilaçlardan uzak dur. İyi insanlarla birlikte zaman geçir. Seni derinsel düşündürecek herşeyden uzak dur. Kafanı boşaltmak için film izle, müzik dinle, buna benzer şeyler yap, ama ilaçlara bulaşma asla...

Şu genç yaşımda önce selectra,sonra prozac,ardından abilify,sonra lustral ve abizol en sonunda ritalin kullanan biri olarak söylüyorum ki ilaç pişmanlıktır.Doktor verse bile içmeyin size o kadar söylüyorum çünkü insanı salaklaştırıyor.

Şu genç yaşımda önce selectra,sonra prozac,ardından abilify,sonra lustral ve abizol en sonunda ritalin kullanan biri olarak söylüyorum ki ilaç pişmanlıktır.

Kesinlikle pişmanlıktır. Devlet psikiyatri doktorları gerçekten ilgisiz ve psikanaliz yöntemleri kötü. Kısacası her psikolojik rahatsız olanlara karşı aynı basit soruları sorup analiz ediyorlar. Hatta kabaca bir örnek verirsem eğer, kendisine "intihaar etmek istiyorum" dediğiniz zaman derine inmek yerine, nedeni bulmak yerine direkt size benzer nitelikte olan ilaçları dayama gereksinimi duyuyorlar. Ben Facebook duvarımda "intihar etmek istiyorum" yazdım diye savcı beni hastaneye yatırıyor. Normal psikiyatri hastanesi dolu olduğu için beni adli olan bir psikiyatri hastanesine yatırıyorlar. Elazığ Fethi Sekin Adli yüksek korumalı psikiyatri hastanesi. İçeride benimle birlikte toplam 8 kişi vardı kaldığım bölümde. Bunlardan 2 tanesi insan öldürmüş. Bir tanesi hamile eşinin karnına tabanca ile ateş etmiş. Bir tanesi çocuk istismarcısı. Bir tanesi amcasının kızına tecavüz etmiş. Bir diğeri silahlı çatışmaya karışmış. Bir tane de genç vardı gözleri hafif gören. O da küçük kardeşine tokat attığı için oraya gelmiş, ben de dediğim gibi "intihar etmek istiyorum" yazdığım için. Bu hastane de tüm hasta bakıcıların hepsi koyu AKP'li İlk hafta psikiyatri geldi işte bizi sırayla odaya aldı. Bana sorular sordu fln, ben de cevapladım, sonra "neden böyle katillerin ve sapıkların içindeyim" diye kendisine bir soru sordum. Bana dönüp "malesef en az 21 gün burada yatışın olmalı" dedi. Kısa süre sonra hastaneye iki genç psikolog geldi. Bizi bu sefer başka bir odaya aldılar. Psikolog dediğin psikolojisi bozuk insanlara terapi uygular, motivasyon verir, ama bunlar sizi suçluyor ve suçlu olduğunuzu anlamanızı istiyor ısrarla 10 tane soru sordular hatırladığım 2 sorular şu şekildeydi. 1. günün hangi saatinde gölgelerimiz daha çok belirgin olur. Ben de o sıra psikologlara tepki verdim. Sizin işiniz bana terapi uygulamak değil midir ? Benim algılarımın bozuk olup olmadığını bu saçma sorularla mı anlayacaksınız ? Hangi insan oturup düşünür günün hangi saatinde gölgemiz daha çok belirgin olur diye kendi kendime güldüm. Sonra bana dönüp ciddi ciddi "siz hep kendi kendinize bu şekilde güler misiniz" diye sordu. Bu komik bir şey evet güldüm. Bir diğer hatırladığım soru da Türkiye bayrağında ki yıldızların kaç köşesi vardır...Ve bu psikologlar 10 soruyu sana 30 saniye içinde sorup cevap almaya çalışıyor. Psikolog ile işin maksimum 1 dakika ve gerçekten işini yapmıyorlar. Ardından bu hastaneye bildiğiniz imam sokuyorlar. Sizi yine farklı ve daha geniş bir odaya alıyorlar, tüm hastalarla birlikte. Kapıya da görevli koyuyorlar. Yani bu demektir ki "buradan çıkmanız yasak, eşşek gibi dinleyeceksiniz" imam başladı şeytanlardan cinlerden günahtan bahsetmeye. Tam 1 saat boyunca imam psikolojik bir hastanede olmayan şeylerden bahsetti haha. Şimdi Elazığ ruh hastanesinde ki doktorlarında hepsi atanmış, yerine full baş örtülü kadınlar gelmiş. Bunlar psikiyatri işte : )))))

Anladım hocalarım önerileriniz için hepinize teşekkür ederim Gerekeni yapacağım sağ olun varolu iyi akşamlar dilerim.

NOT: Doktor hipokrat yemini eder. Ve hastalarını iyileştirmek zorundadırlar. Ama devlet psikiyatri doktorların bu tutumla hiçbir alakası yoktur. Sürekli sizi hastaneye yatırıp söz de gözetim altına almak istiyorlar. Ama hastanelerde doktorlar haftanın 1 günü gelirler, ve 30 saniye bile karşılarında konuşamazsınız. Size gelip sadece "nasılsın" diye sorar, siz de bu baskıdan kurtulmak için "çok iyiyim çok iyiyim, çıkmak istiyorum artık" dersiniz. Doktor da size kafasına göre "biraz daha tutacağım" "tamam sizi çıkaracağım 2-3 gün içerisinde" der. Yani hiçbir şekilde gözetleme yoktur. İçeri de hasta bakıcı diye görevlendirdiği tipler 3 iq gerzek kişilerdir. Sizi sabahları uyandırır, kahvaltınızı yapın der, ilaç verir, aynı şeyi öğlen ve akşam da yaparlar. İşte gözetim anlayışları bu Bu yüzden sakın ilaç kullanmayın. İlaçlar insanın psikolojisini daha çok bozuyor.

Dostum ben eczacıyım. Aynı zamanda liseyi bitirdikten sonra 2 yıl daha sınavlara hazırlanıp pskolojisi epey bozulmuş ve yıpranmış biriyim. Yani hem yaşadığını yaşadım, hem de merak ettiğin ilaçların önerisini yapacak bilgi birikimim var. Fakat son çare olarak önerebiliriz bu ilaçları ne yazık ki. Gidip doktor tavsiyesiyle kullanmaya başlamanı önereceğim ki çoğu doktor da ekmek dağıtır gibi yazıyor bu ilaçları, sırf hastaları başından savmak için. Ailenden göremiyorsan, arkadaşlarından görmeye çalış bu desteği. Kimseden göremiyorsan kendine bazı hobiler yarat, sınav sonrasında veya öncesinde kendini ödüllendir. Psikolojini sağlam tutmak tamamen kendi elinde. Laf olsun diye söyleniyor sanıyorsun ama değil, çok daha sıkıntılı yollardan geçtim. Kendin atlatmak istersen atlatabiliyorsun. Hiçbir türlü olmuyorsa profesyonel yardım almanı önereceğim ki bütçem yok demişsin. Artık son raddeye geldiğinde öneri yapılabilir ancak. Ben de sana reçeteli veya reçetesiz alabileceğin ilaç isimlerini vermeyeceğim. Çünkü bir sağlıkçı olarak zorda kalmadıkça önermiyorum.
Devlet hastanesinden antidepresan yazdırın en azından daha enerjik hissedersiniz uyku sorununuz varsa uykunuz düzelir dinç kalkarsınız tabi vereceği doza da bağlı.
Kısa vadede böyle etki ettiği doğrudur. Uzun vadede verilen doz yetersiz kalacağı gibi kullanılmadığında yoksunluk sendromu yapmaya başlar. Lütfen böyle öneriler yaparken dikkatli olun.

Gıda takviyelerine yönelebilirsin. 5-HTP Önerebilirim. Seratonin seviyelerini kısa süreli artıran bir takviye. Herkesin beyninde doğal olarak bulunuyor. L-Triptofan 5-HTP'ye ordanda Seratonine dönüşüyor beyinde. Seratonin öncüsü. Omega 3 özellikle depresyon ve hafıza için. L-Tirozin olabilir dopamini artırdığı için odaklanmayıda artırıyor. Aklıma gelenler bunlar.
5-HTP ilaç değil gıda takviyesidir bunu belirtmek istedim.

Bende yks öğrencisiyim. Voonkanın 5htpsini kullanıyorum arada. Her zaman değilde Özellikle stresli olduğunda kendini kötü hissettiğinde kullanabilirsin.

Bu sitedeki çoğu şey gıda takviyesi Eczacına danışarak kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…