Stresle nasıl başa çıkılabilir?

eloinf

Hectopat
Öneririm, çoğu insan kendisini depresyonda vs. sanıyor ama düşük folat, lityum, B12 üçlüsünden ötürü mahvoluyor.

Hocam ağustos'ta kan testi vermiştim, folatım testteki referans değerinin altındaydı. Folat aldım 50 hapın 40'ını içtim. B12 değerim alt sınıra yakındı ona da hap aldım ve kutuyu bitirdim hap sayısını hatırlamıyorum.
Sınav senemdeyim, normalde kendimi çok rahat kaygısız bir insan olarak bilirdim, kendimi bu kadar tanımadığımı düşünmüyordum, kafam resmen stres fabrikasına dönüştü bu süreçte.
Depresyondayım vs. demekten nefret ediyorum, bunun çok daha ağır bir hastalık olduğunu düşünürüm ama bazen kendimi algılayamıyorum.

Örnek; sallıyorum 7 gün hayat enerjim gayet normal, sınava çalışıyorum falan. Bu 7 günlük periyot genelde birinin en ufak lafıyla (anne babanın 'yapıcı' eleştirileri gibi şeyler, bilirsiniz) yerle bir oluyor. Zırlıyorum hıçkıra hıçkıra, yastıkları yumrukluyorum ve yatışıyorum bir şekilde, 1-2 gün böyle takılıp aynı döngüye devam ediyorum.

Bugün de zırlama günlerimden biriydi, yatıştım ve şu an saatlerimi harcamanın pişmanlığından başka bir duygu hissetmiyorum. Ben ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Bunları arkadaşlarıma anlatsam evet iyi gelebilir amabilirsiniz, kim arkadaşının gözünde dengesiz bir insan imajı çizmek ister ki?
Fazla uzun oldu kusura bakmayın, biraz iç dökmek hoşuma gitti. Asıl merak ettiğim hocam lityum bunların sebebi olabilir mi? Ayrıca lityuma nereden baktırabilirim? Devlet hastanesinde hangi bölüme ne diyerek gitmem lazım?

Ayrıca folat eksikliğinde folat almama raĝmen bir düzelme olmadı ruh halimde, lityum gerçekten etkili mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…