Merhabalar, siparişini geçen hafta verdiğim bütün parçalarının dün geldiği bir kasa topladım. Aynı şekilde dün akşam Windows ve bütün driverları kurdum ardından Steam indirip birkaç tane oyun indirmesini başlattım ve PC'yi açık bıraktım akşam. Sabah her şey yüklenmişti fakat sanki PC yavaş çalışıyormuş gibi hissettim ve acaba TV'ye bağladığım için mi bana yavaş geldi yoksa gerçekten bir sıkıntı mı var diye anlamak için stress testleri ile kontrol edeyim dedim yük altında tepkisi nasıl olacak diye ve Prime95 FurMark testlerini çalıştırdım. Ben testi başlattıktan sonra 1 dakika geçmedi PC TV'ye olan bağlantısını ve klavyeye olan bağlantısını kesti (ilginç bir şekilde mousenin ışığı hala yanıyordu). 15 dakika falan bekledim belki geri gelir diye.
Sıcaklık değerlerini kontrol etmediniz sanırım test esnasında. Sıcaklıklar çok yükselir ise sistem kendisini koruma amacıyla bu şekilde kendini kapatır. Veya güç kaynağınız yetersiz gelmiş olabilir. Tüm sistem özelliklerinizi (özellikle PSU'yu detaylı) yazabilir misiniz? Montajı kendiniz mi yaptınız?
Ek olarak bu testlerin ikisini aynı anda mı açtınız öyle bi anlam çıkardım da.
Sıcaklık değerlerini kontrol etmediniz sanırım test esnasında. Sıcaklıklar çok yükselir ise sistem kendisini koruma amacıyla bu şekilde kendini kapatır. Veya güç kaynağınız yetersiz gelmiş olabilir. Tüm sistem özelliklerinizi (özellikle PSU'yu detaylı) yazabilir misiniz? Montajı kendiniz mi yaptınız?
Ek olarak bu testlerin ikisini aynı anda mı açtınız öyle bi anlam çıkardım da.
Aynı anda açtım sıcaklığı da kontrol ettim 70 i geçmedi onun dışında pc açık kaldı kapanmadı kendisini dışa kapadı bütün girişler çalışmayı bıraktı
Sistem özellikleri:
Sapphire pulse rx580 8gb oc
Amd ryzen 5 2600x
Corsair vengence 3000mhz 8gb ram
Powerboost 600w 80+bronz
Msi b450m a pro max anakart
Dark sentinel kasa
Toshiba 240gb ssd
Seagate barracuda 1tb hdd
Çevre birimleri:
Samsung 23" 60hz 1080p monitor
Msi vigor gk60 mekanik klavye
Msi interceptor mouse
İtopya'da hazır bir sistem alacağım. PSU'su Power Boost. Güvenilir mi? Bilgisi olan var mı? https://www.itopya.com/power-boost-600w-80-plus-bronze-12cm-fanli-atx-psu/
İtopya'da hazır bir sistem alacağım. PSU'su Power Boost. Güvenilir mi? Bilgisi olan var mı? https://www.itopya.com/power-boost-600w-80-plus-bronze-12cm-fanli-atx-psu/
Aynı anda açtım sıcaklığı da kontrol ettim 70 i geçmedi onun dışında pc açık kaldı kapanmadı kendisini dışa kapadı bütün girişler çalışmayı bıraktı
Sistem özellikleri:
Sapphire pulse rx580 8gb oc
Amd ryzen 5 2600x
Corsair vengence 3000mhz 8gb ram
Powerboost 600w 80+bronz
Msi b450m a pro max anakart
Dark sentinel kasa
Toshiba 240gb ssd
Seagate barracuda 1tb hdd
Çevre birimleri:
Samsung 23" 60hz 1080p monitor
Msi vigor gk60 mekanik klavye