Rica ederim, her zaman. Öncelikle LHR kartlara da çok güvenmeyin, onlara da mining yapılıyor. Gidince kartın dış görünüşüne, fanların düzgünlüğüne, soğutucu bloğun korezyona uğrayıp uğramadığına bakmalısınız. Kartın fanlarının stabil dönüp dönmediğine bakın (ben telefondan video çekip izliyorum videoda fanlar stabilse sorun yok) soğutma olarak en çok zarar gören parça fanlardır.
ROG mevzusu ise tamamen bütçe ile alakalı. Bende ROG isterdim açıkçası fakat fiyatını şu an hak etmiyor eski bir karta o paralar değmez. Şu anki amacınız F/P olmalı. F/P dedim diye de en kötü model kartı almamalısınız. Orta kalite soğutması iyi, temiz bir kart tercih etmelisiniz. İstiyorsanız ilan önerisi de yapabilirim.
Bütçeniz 10.000 olduğu için 3080 sizi zorlayabilir ama gerçekten fiyatına değen bir model. 2 bin lira daha bütçe arttırırsanız öneririm.
3070 Ti'da alınabilir ama 2K da yeni oyunlarda VRAM yüzünden çok az sıkıntı çekebilirsiniz.
AMD kartlara hakim değilim. Evet daha fazla performans alabilirsiniz ama bir yazılım hatasında sizi pişman eder.
Bence 3070 Ti bakabilirsiniz 1080 ultrada üzmez sizi. Dediğim gibi bütçeyi 2 bin lira aşabilirseniz 3080 çok daha mantıklı bir seçenek 2.000 lira farka kesinlikle değer ve 10GB VRAM 2K da rahat rahat yeter.