Stuttering Sorunu

Makaleler
1
Yer
Ankara
Herkese merhabalar ben daha önceden bir konu açmıştım aşağıya linkini bırakacağım. Biraz konuyu sitede araştırdım ve sorunumun stuttering olduğunu öğrendim fakat bu sorunu nasıl çözeceğimi anlayamadım sitede NVIDIA kartı için önerilmiş çözümler var fakat ben AMD kullanıcısıyım bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sistem bileşenleri;
Ekran kartı :RX460 4GB OC
İşlemci: i5 6500
Anakart: Asus B150m
Ram: Kingston 8 GB RAM DDR4
Monitör: Asus VP228GQ
Güç kaynağı: 750W (modelini unuttum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsunuz? Bir de kalıcı mı yoksa geçici mi stutter oluyor? Birden fazla şekli ve sebebi olduğu için biraz daha detay verebilirseniz teşhiş koyması daha kolay olur.

Bir de; hangi tip ya da sebepten olursa olsun FPS değerlerinizi görüntülüyor olmalısınız. Bunun için oyundayken Alt + R tuşlarına basarak Radeon menüsünü açıp, Performans izleme -> Metrik seçenekleri-> Metrikleri göster diyerek FPS bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. 3 tane değer önemli;

1) FPS değerinin sıklıkla gezdiği ortalama değer
2) Sık sık indiği alt nokta (tüm oyun boyunca bir defa -atıyorum- 1'e düştüyse bunun bir önemi yok ama sık ık 15-20'lere düşüyorsa önemli)
3) Sık sık çıktığı yüksek değer.

Hangi oyunlarda sorun yaşıyorsunuz? Bir de kalıcı mı yoksa geçici mi stutter oluyor? Birden fazla şekli ve sebebi olduğu için biraz daha detay verebilirseniz teşhiş koyması daha kolay olur.

Bir de; hangi tip ya da sebepten olursa olsun FPS değerlerinizi görüntülüyor olmalısınız. Bunun için oyundayken Alt + R tuşlarına basarak Radeon menüsünü açıp, Performans izleme -> Metrik seçenekleri-> Metrikleri göster diyerek FPS bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. 3 tane değer önemli;

1) FPS değerinin sıklıkla gezdiği ortalama değer
2) Sık sık indiği alt nokta (tüm oyun boyunca bir defa -atıyorum- 1'e düştüyse bunun bir önemi yok ama sık ık 15-20'lere düşüyorsa önemli)
3) Sık sık çıktığı yüksek değer.
Cevabın için teşekkürler. Stutter kalıcı oluyor yani fps 60`ın altına inince stutter olmaya başlıyor önceki konumda bahsetmiştim.

1.soru: Pubg 70 ile 50 arası, Rainbow Six Siege 80 ile 50 arası fps alıyorum.
2.soru: Fps en fazla 40 veya 45 oluyor her iki oyun içinde.
3.soru: Pubg en fazla 70 fps alıyorum ama normal şartlarda (çatışma veya patlama yaşanmadığı sürece) 70-60 arası alıyorum. Rainbow Six Siege 75 fps ve üstünü alıyorum normal şartlarda çatışma olduğu zaman 55-60`a kadar düşüyor.

AMD değerlerini sonra paylaşacağım şuan müsait değilim.

Eski konumda daha ayrıntılı yazıyor.

Ben 1,5 yıl bu sorunu çözmekle uğraştım yılmadım uğraştım onca parça değiştirdim bilgisayardan çok şükür sonunda çözümü buldum. Sorunun çözümü Freesyng'i kapatmak. Saçma gelebilir ama deneyip görebilirsiniz. Heryerden kapatın şu Freesyng'i monitörün ayarlarından da kapatın!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı