Şu anda bilgisayar toplamak mantıklı mı?

Lidasia

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Şu anda elimde GTX1050 Ti ve Ryzen3 1300X sistem var ve son zamanlarda artık isteklerimi karşılayamadığını fark ettim. Elimdeki sistemi satıp bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Bakımı zor olduğundan dolayı bataryadan dolayı vs. Gaming laptop almak istemiyorum. Lakin şu anda bir ekran kartı yaklaşık 10-12 bin TL. Sizce çip sorunundan dolayı biraz daha beklemek mantıklı mı yoksa bir an önce almak mı lazım? Güncel piyasayı takip eden arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Yeni kartlar çıkarsa vs. ucuzlama olur mu ya da piyasa düzelir mi? Bu konuda sizin görüşlerinize danışmak istedim. Toplayacağım yeni sistem RTX2060 karta sahip olacak. Eğer toplarsam yaklaşık 20-22 bin TL para gidecek ne yapsak iyi olur

Mantıklı dolar 8'di herkes böyle diyordu yarında aynısını diyecek alıyorsan iyi sistem al 5 6 yıl götürsün sonra ekonomi iyi olursa degiştirirsin

Hemen bir sistem edinmek istiyorsanız günümüzde hazır sistem olarak sunulan bilgisayarlar en makul seçeneklerden ama toplama bilgisayar derseniz de fiyatlar aşağı yöne meyilli olmasına rağmen döviz kurlarının gidişatı nedeniyle pek bir değişim olacağını sanmıyorum. Ki bir şey satın alacaksanız elinize para geçer geçmez almalısınız, çünkü bir sonraki günde bile fiyatların ne durumda olacağını tahmin etmek zor.

Paran varsa her an her şey mantıklıdır. Üç senedir bir güruh var "fiyatlar düşecek, ekran kartları fiyatları düşecek, ram fiyatları düşecek" vır vır konuşuyorlar. USD oldu 15TL.
Bu saatten sonra ekran kartları düşse de senin ekonomin uçtu zaten. RAM fabrikasında yangın çıkmış da, RAM fiyatları ondan yüksekmiş de, düşecekmiş. Ee şimdi daha pahalı?
Paran varsa bugün al, yarın bugünden iyi olmaz. Bu ülkede durum budur.

Hemen fiyatları artmadan almalısın.

Maalesef bizim güzel ülkemizde hiçbir şey ucuzlamaz alabiliyorken almak mantıklı haklısınız dostlar o zaman ben bilgisayar toplamaya bir konu açayım teşekkür ederim

Ekran kartı fiyatları şu anda zaten en ucuz durumda, daha ucuza düşeceklerini sanmıyorum biraz zor iş.

Dün bugünden ucuzdu. Bugün de yarından ucuz olacak. Bekletmeden almak kârınızadır.

Ekran kartı fiyatları ucuzluyor deniyor ama bizim buraları pek etkilemedi. Birkaç ay içinde bizim paranın değer kaybı hızlanacak gibi gözüküyor. Bir de gıda krizi çıkarsa daha da berbat olacak. Bence şu zaman son şanslar. Eğer sıfırdan tek tek toplamayı pahalı görüyorsanız kafanıza yatan bir ekran kartını içeren sistemi gerekirse özelleştirerek alınız.

Dunden mantiksiz, yarindan mantikli. Turkiye ekonomisi bunu gerektiriyor.

Yaza kadar fiyatlar daha da düşecek deniyor ama geçen sene de öyle demişlerdi. Benim önerim hazırda para varsa beklemeden almanız. Bu ülkede bir şeyi almak için beklemek hem maddi hem de manevi anlamda yıpratıyor insanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…