Şu anki okulumu ve sınıfımı sevmiyorum

RquakAf

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 10. sınıf öğrencisiyim. Şu anki okulumu ve sınıfımı pek sevmiyorum, ortam beni çok yoruyor. Ders filan dinleyemiyorum.
15-20 kişilik sınıfları olan bir koleje geçmeyi düşünüyorum. Daha önce koleje geçiş yapan var mı? Gerçekten fark yaratıyor mu, tavsiye eder misiniz?

Ben de benzer bir durumda geçmeyi düşünmüştüm. Kolejlerin avantajı genelde sınıf mevcudunun az olması ve öğretmenlerin öğrenciyle daha yakından ilgilenmesi oluyor. Ama her kolej aynı değil; bazıları sadece isim yapmış, bazıları gerçekten iyi eğitim veriyor.
Eğer gideceğin kolejin akademik kadrosu güçlü ve disiplinli bir ortamı varsa, motivasyon açısından ciddi fark yaratabiliyor. Yine de sırf ortam kötü diye değil, gideceğin yerin sana daha iyi imkân sunacağından emin olarak geçmek en mantıklısı olur hocam.

Koleje geçersen dersler inanılmaz ölçüde rahatlar. Sınıfı rahat geçersin. Fakat yks hedefin varsa cidden çalışmalısın.

Hocam sen bunları yapay zekaya mı yazdırıyorsun?

Paran varsa geç, yoksa uğraşma. "Sınıfımı okulumu sevmiyorum" diyorsun da niye? Nedenini açıkla diğer türlü "Marketten yoğurt alayım mı?" gibi bir soru olmuş. Evde yoğurt var mı yok mu bilmeden nasıl cevap verelim?

Hocam sen bunları yapay zekaya mı yazdırıyorsun?
Yok hocam, kendim yazıyorum. Zaten yapay zekanın yazdıkları biraz fazla düzgün oluyor, ben öyle kasmadan yazıyorum ayrıca yazmayıda seviyorum. Normalde kendi kendime şarkılar yazar yazı yazma sitelerindede takılırım

Eğer ki gerçekten çok canınızı sıkıyorsa değiştirebilirsiniz.

Ancak derece hedefiniz varsa üniversite sınavında, çalışmalısınız.

Ortalama OBP ile alan bir Anadolu okulunda okuyorum öğrenciler tahmin edilebilir gibi aile terbiyesi almamış insanlar. aile isimleri ile dalga geçme vb şeyleri şaka olarak görüyorlar. sınıf değiştirmeyide düşündüm ve diğer sınıflara baktım. ama oradakilerde farksız görünüyor. bu yüzden koleje gitmenin hem arkadaş çevresi hem ders olarak daha iyi olacağını düşünüyorum.

Dostum insanlara bu kadar üstten bakma. Anadolu lisesinde şaka döner, seni rahatsız eden bir düzeye ulaşıyorsa arkadaşlarını kenara çek düzgünce uyar. "tahmin edilebilir" demen çok rahatsız edici. Bu kadar üstten bakma insanlara. Sırf okulda sıkıntı yaşıyorsan adresine yakın başka bir Anadolu lisesine git. Puanla alınan bir yer değilse ve merkezi yerleştirmeyle yerleştiysen çok da yakınma hakkın olduğunu düşünmüyorum.

O anlamda dememiştim özür dilerim. Konuştumda zaten ama cidden o tür insanlar değiller. Rahatsız olduğumu biliyorlar ama sonuçta kendilerini güldürüyorlar ve devam ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…