Su balonu fırlatma silahı

EmreKaya04

Hectopat
Merhabalar öncelikle. Başlık garip gelebilir ancak yanlış okumadınız, bu yaza biraz eğlence katmak için su balonu fırlatan bir silah yapmak istiyorum. Su balonu dediysem o küçük 3 4 santimetrelik çapı olan su balonları aklınıza gelmesin. 12-15cm çapı olan, gayet normal balon büyüklüğünde balonları belli uzaklığa atabilmek amaç. Bunun için sapan tarzı iki kişinin tuttuğu, bir kişinin de ortaya balonu koyup fırlattığı devasa sapanları önerebilirsiniz, ancak kafamda daha çok roketatara benzer bir fikir var. Bunun içinde buradaki konuyla alakası olan insanlara sorularım var. Öncelikle aklımdaki konsepti size tanıtmak için ufak bir paint çizimi ekledim, resim yeteneğim yoktur, mazur görün
sorularıma geçmeden izninizle resmi açıklayayım. Bir borunun sol ve sağına boydan boya birkaç santimetre kalınlığında delikler açılacak. İçine resimde gördüğünüz gibi aynı kalınlıkta bir boru geçecek ve ortasında da balonun olacağı bir yuva bulunacak. Borunun ön ucunda da yine sağda ve solda çiviler ve o çivilere bağlı lastikler olacak. Bu lastikler sol ve sağdaki kulplara geçirilecek, bu sayede tutup kendinize doğru çekip bıraktığınızda büyük bir hızla fırlayacak. Yeşil olan ise askı, omuza takarak taşıyabilmek için. Şimdi sorularıma geçelim:

PVC borunun 15cm çapı olanını bulmak çok zor, ben bulamadım. Soba borusu kullanmak saçma olur mu? Bir sıkıntı çıkar mı?

Lastik olarak ne kullanılmalı? Sporcuların kullandığı direnç bantlarını öneren oldu, serum lastiği öneren oldu ama bilemedim. Olabildiğince uzağa fırlatmak için hangi malzemeyi önerirsiniz?

15cm çapı olan su dolu bir balonu fırlatmak düşündüğümden zor ya da tehlikeli olabilir mi? Bana öyle gelmedi ama bildiğiniz bir şey var ise açığım.

Başka önerileriniz varsa onlara da açığım, cevaplarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• unknown.png
    17,4 KB · Görüntüleme: 59
  • unknown.png
    19,8 KB · Görüntüleme: 54
Konuyu takibe almıştım. Herhangi bir gelişme oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…