Su basan ev için ne yapılır?

Retrover77

Centipat
Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir talihsizlik yaşadık, bizimle aynı katta olan yan dairedeki komşunun evindeki bir su tesisatı borusu patlamıştı ve su zamanla komşunun dairesine doğru olan duvardan bizim eve akmış, ben de o sırada çok yorgundum ve uyuyordum, kalktığımda ne yazık ki kötü manzarayla karşılaştım. Apartman yöneticisi hemen vanaları kapattı ve su akışını durdurduk. Koridorun bir kısmına kadar su akmış ve oradan salona doğru ilerlemiş, salonun yarısı su idi, Neyse ki modem ve TV kablolarının bağlı olduğu çoklu prize su ulaşamamış, sadece koridor ve salon yerlerine su akmıştı. Kendi odam, mutfak ve diğer odaya su hiçbir şekilde gitmemişti Allah'tan. Tabii halılar falan ıslanmıştı ve hepsini kaldırıp halıcıya verdik, mobilyaları çekip güzelce yerleri sildik ve suyu ortadan kaldırdık, parkelerin altına su inmiş tabii çok hafif kenarları kabarmıştı. O sırada elektrikle ilgili bir sorun yaşamadık. Yani su zemine akmış durumdayken ve sonrasında sigorta vs. falan atmadı. Su sadece zeminde ilerlemiş ve az şekilde birikmiş. Duvar prizleri vs. elektrikle alakalı bir edavat etkilenmemiş sudan. Şu an halıların olmaması dışında sorun yok gibi duruyor. Laptop vs. mobil cihazlarımın şarjı bitince kendi odamdaki prizden şarj edebilir miyim?

Başına böyle bir şey gelen veya bilgili arkadaşları yazarsa sevinirim, çok teşekkür ederim.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Komşunuzun ev sigortası sizin aldığınız hasarı da karşılıyor, komşunuzu bilgilendirmeniz lazım. Sigorta eve basan suyun resimlerini almak için geldiğinde ayriyeten sizin evinizde de oluşan hasarları resimleyip rapor tutması gerekmekte. Dediğim gibi komşunuz ile iletişim halinde kalın.

Onceklikle edebilirsin bir şey olmaz odana su ulaşmamış dediğine göre kötü haber parkeler sisebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…