Su kaplumbağası ve Axolotl aynı akvaryumda yaşar mı?

Fadwsq1

Yoctopat
Daha fazla  
Bir su kaplumbağası ve Axolotl beslemek istiyorum. Sizce aynı akvaryumda yaşar mı? Neler almalıyım? Filtreli akvaryum önerisi verirseniz sevinirim. Ayrıca internetten balık türleri sipariş etmek güvenli mi?

Bir su kaplumbağası ve axolotl beslemek istiyorum. Sizce aynı akvaryumda yaşar mı? Neler almalıyım? Filtreli akvaryum önerisi verirseniz sevinirim. Ayrıca internetten balık türleri sipariş etmek güvenli mi?

Su semenderleri tek beslenmelidir. Akvaryumunuz büyükse ortaya bir file ya da cam ekleyin ikisini ayrı bölmelerde besleyin.

Bir su kaplumbağası ve axolotl beslemek istiyorum. Sizce aynı akvaryumda yaşar mı? Neler almalıyım? Filtreli akvaryum önerisi verirseniz sevinirim. Ayrıca internetten balık türleri sipariş etmek güvenli mi?

Semender ile balıkları aynı akvaryuma koyarsan. O balıklar semenderin ziyafeti olur. Kablumbağa'yı da yanına koysarsan. Kaplumbağa büyüdükçe semenderin kollarını ve kuyruğunu ısırmaya başlar. Semender strese dayanamayan bir canlıydı sanırım.

Akvaryumun büyükse 4 ya da 5 sepetli dış filtre modellerine göz at.

Dış filtre markası olarak eheim, tetra ve JBL markasına göz atabilirsin. Bir de sunsun diye bir marka var bu ucuz ama devirdaim pompasının hızı yavaş.

Isıtıcı olarak da bu markaları öneririm. Eğer dış filtre senin için bütçeni aşıyorsa pipo filtre ve hava motoru alabilirsin.

Akvaryumuna ekleyeceğin dekorlar plastik ve boyalı taş/kum olmasın. Suya salınım yapar su içindeki canlılar için sağlıklı bir durum değil.

Semender için saklanabileceği alanlara sahip kayalık, ağaç kavuğu vb. tarzda ürünler alabilirsin. İnternetten ben zamanında balık aldım bir problem yaşamadım. Alacağın balıkların da birbiriyle yaşayabileceğinden emin ol. Aynı su sıcaklık değerinde ve aynı Ph değerinde yaşayabilen balıklardan oluşan bir topluluk kurmaya özen göster.

Akvaryumuna su ekler eklemez balıkları suya koyma. Balıklarını suyuyla birlikte bir kaba koy. Sonra kendi akvaryumundaki suyu damıtma yöntemi ile balıkların olduğu kaba ekle. Balıklar, akvaryumunun su dengesine alışında kaptaki suyu akvaryuma eklemeden balıkları ekle. Eğer balıkları geldiği su ile akvaryuma koyarsan akvaryumundaki diğer balıklar hastalık kapabilir. Her akvaryumun suyundaki yararlı mikroorganizmalar birebir aynı olmuyor. Damıtma yöntemini yapmazsan da balıklar yeni ortamdaki su dengesine adapte olamadan ölür bilgin olsun.

Eğer elinde dinlenmiş su ya da içme suyu yoksa çeşmeden aldığın suyu bidonlara doldur minimum 3 gün beklet. Hatta içine kaya tuzu atarsan daha güzel olur. Bu 3 günlük bekletilmiş suyu akvaryuma ekle. Su değişimleri de dahil. Çeşmeden direk su eklersen balıklar için kötü bir ortam yaratırsın.

Akvaryum suyunu değiştirirken 4/1'ini akvaryum içinde bırak. Oluşan yararlı mikro organizmaları yok etme. Kaplumbağa, semender ya da balık beslemeyi dekor olarak değil bir hobi olarak yaparsın umarım. Evcil hayvan besleme konusunda en çok mikrop bulunduran hobi akvaryum hobisidir bilgin olsun. Dış filtre kullanırsan her ay o filtreyi temizlemek zorundasın eğer dinlenmiş suyun varsa filtre malzemesini orada temizle yoksa akvaryum suyunu bir kaba koy öyle temizle. Asla çeşme suyu ile temizleme. Çeşme suyu kullanmak zorunda kalırsan filtre malzemelerini ayrı bir kaba akvaryum suyu ekleyip yıka. Pipo filte kullanırsan ayrı bir kapta pipo filtre süngerini akvaryum suyu ile yıkaman yeterli olur. Akvaryumdaki zararlı bakterileri öldürür diye satılan metilen mavisi var bunu sana aldırırlarsa da hasta balığın olduğu karantina tankında(akvaryumunda) kullan. Çünkü bu ilaç yararlı bakterileri de yok ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı