Su tahliyesi için nasıl bir sistem yapılmalı?

Atanur06

Picopat
Daha fazla  
Terasımda 2 kedi, 1 köpek besliyorum. Arada bir komple yıkamam gerekiyor. Yalnız giderden su gitmiyor; diğer gider ise çok uzak ve hiç kullanılmadığı için sağlam duruyor. Tıkalı olduğu için usta çağırdık, açtırmak için cihaz kullandı, ama fayda etmedi. Başka bir usta çağırdık, kamerayla baktı; o da cihazı salladı, gidere uğraştı. Önceki usta açamadıysa sıkıntı vardır, garanti veremem ama şansımızı deneriz, dedi. Sonra kamerayla tekrar baktığında, boruların kaymış olduğunu ve terastan banyoya kadar kırılacağını söyledi. Ayrıca şu kadar da masrafınız olacak dedi (tahmini 30 bin TL civarı). Ben kiracıyım, ev sahibi yanaşmaz. Çözüm olarak hiçbir şey bulamadık.

Dün WC'deyken aklıma geldi; gideri körleyip, akvaryum motoru ya da başka bir tahliye motoru kullanarak, körlediğim gidere motorun giriş kısmına bir hortum bağlayıp, diğer çıkış kısmına da bir hortum bağlayıp, uzaktaki sağlam gidere suyu verebilir miyim diye düşündüm. Bu şekilde, yıkama yaptığımda (mesela 5 kova su) suyun gitmesini sağlayabilirim. Ayrıca yağmurlu havada suyun basmaması için bir çözüm arıyorum. Çevremde danışacak kimse yok, bana bu konuda fikir verebilir misiniz? Ne yapabilirim? Bütçem 1 ile 3 bin TL arasında, çok masraf edemem çünkü 1 yıl sonra çıkacağım. Fazla masraf edebilecek durumum yok. Motor alacak olsam, nelere dikkat etmem gerek? Hangi özellikler benim işimi görür?

Örnek motorları buldum:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…