Subay olmak için ne yapmak lazım?

tolga13214

Centipat
Daha fazla  
Subay olmak istiyorum 10. sınıfım. Hangi sınavlara ağırlık vermem gerekir veya kaç puan gerek subay olmak için? İnternette herkes farklı bir şeyler yazmış anlatırsanız sevinirim.

Subay olmak istiyorum 10. sınıfım. Hangi sınavlara ağırlık vermem gerekir veya kaç puan gerek subay olmak için? İnternette herkes farklı bir şeyler yazmış anlatırsanız sevinirim.

Hocam bende hava harp akade misine girmek istiyorum sayısala ağırlık ver ve bölüm seçerken sayısal seç.

TYT, AYT ve MSÜ sınavına gireceksin. Sonra sağlık, spor ve sözlü mülakatlar var onları geçmen gerekiyor. Instagram da MSÜ Rehberim hesabı var onu öneririm herşeyi öğrenirsin. Kendisine direkt soruda sorabilirsin soru cevap yapıyor sürekli.

MSÜ sınavına girmen lazım Kara,Hava,Deniz olarak ayrılıyor, ayrıca asker olmak için sağlık mülakatı var ve bu mülakatta ismini dahi duymadığın şeyler yüzünden elenen insanlar var, skolyoz, miyop veya astigmat dereceleri, fıtıklık gibi gibi şeylerin varsa kalırsın.

MSÜ sınavına girmen lazım Kara,Hava,Deniz olarak ayrılıyor, ayrıca asker olmak için sağlık mülakatı var ve bu mülakatta ismini dahi duymadığın şeyler yüzünden elenen insanlar var, skolyoz, miyop veya astigmat dereceleri, fıtıklık gibi gibi şeylerin varsa kalırsın.
Skolyoz için dereceler var. Hava Harp Okulu için 0 derece olmak zorunda ama Kara ve Deniz için en fazla 5 dereceye kadar kabul ediliyor.

MSÜ sınavına girmen lazım kara, hava, deniz olarak ayrılıyor, ayrıca asker olmak için sağlık mülakatı var ve bu mülakatta ismini dahi duymadığın şeyler yüzünden elenen insanlar var, skolyoz, miyop veya astigmat dereceleri, fıtıklık gibi gibi şeylerin varsa kalırsın.

Göz önemli değil derecesi yüksek değilse lazer ile halledilir ama dediği gibi fıtık falan varsa sıkıntı.

MSÜ sınavına girmen lazım kara, hava, deniz olarak ayrılıyor, ayrıca asker olmak için sağlık mülakatı var ve bu mülakatta ismini dahi duymadığın şeyler yüzünden elenen insanlar var, skolyoz, miyop veya astigmat dereceleri, fıtıklık gibi gibi şeylerin varsa kalırsın.

Eşit agırlıkmı yoksa sayısalmı seçmeliyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı