Subnautica'daki yaşam alanım

berffynr

Decapat
Öncelikle merhabalar herkese, bu konuyu hem yaşam alanımı sizlerle paylaşmak hem de tavsiyesi olanları dinlemek amacıyla açıyorum. Oyunu oynarken hala korkuyorum, derinlere doğru düzgün gidemiyorum dolayısıyla aşırı aşırı loot atamıyorum ama olduğu kadar :p
Burası yaşam alanının dışarıdan görüntüsü, biraz karmaşık oldu biraz da ketum :p Şimdi bakınca koridorlara vs. cam eklesem belki daha güzel olabilirmiş.

download.png

Burası ise arka bahçe diyebileceğim, kirli işlerimin döndüğü yer :D Farklı biomlardan bulduğum loot malzemelerini yetiştirmeye calısıyorum. Tekrar tekrar git gel yapmamış olduğumdan güzel kolaylaştırıyor işimi :p

11.png

Burada ise yeni bebeğim sorakam ve ebedi dostum yuumim var :p Aslında Cyclops'u yaptıktan sonra rahatladım ama hala korkuyorum bu oyunda. Çok ilginç bir oyun gerçekten :D Subanıda inşallah yapacağım az kaldı :p.

5.png

Bizim sorakanın iç tarafı, yoldayken acıkırım diye bir tane bitki yetiştirme yuvası yaptım, tatlı da oldu :D Gece gece gitmeyelim diye de yatak. 100 yılın bulusu bu oyunda cidden.

3.png

Geminin alt katına ise depo dizdim. Ne olur ne olmaz belki bir gün cesaretim yerine gelir de loot yapmaya karar verirsem yer bol bol olsun istedim :D

4.png

Ve işte evin girişi, bütün yan malzemeler etraftaki dolaplarda. Mercan diskleri, jel keseleri, mantarlar gibi. Üretimlerimi ve pil şarjlarımı da burada yapıyorum. Telsiz konusmalarını dinlemek de dahil :D

7.png

Burası ise giriş katının hemen üstü. Her malzeme için ayrı dolap yapmak istedim. Rastgele dolaplara sıkıştırınca bulması ayrı bir dert olduğundan. Malzemeleri yükleyip hoop aşağı atlıyorum üretimleri de rahatlattı bayağı bir. Titanyumlarımız sağ olsun.

6.png

Malzeme odasının bir yanı ise yeme içme mekanı :( Biraz dağınık bir yerleşim ama her telden diktim. Evdeyken genelde bunlardan tüketiyorum. Biyoreaktöre de atıyordum bir zamanlar fakat kan yağının daha uzun süre üretimde kaldığını duyduğumdan kan yağına geçtim. Buranın bir ilerisi ise tarama odası. Orayı ekstra eklemek istemedim. Pek bir değişiklik şansı sunmuyor o oda maalesef. 3 tane menzil geliştirmesi 1 tane de hız geliştirmesi takılı ama kendisinde.

8.png

Burası ise yemek odasının alt katı. Sol tarafa su arıtma cihazını koymak durumunda kaldığımdan orası biraz dar oldu fakat çok elektronik duruyor. Hoşuma gitmiyor desem yalan olur :p Ama doğrusunu söylemek gerekirse çok çirkin :D İlk zamanlarda ay havuzum olmadığından o tarafa doğru genişlerim diye düşünüyordum. Ama alan yetersizliğinden o tarafa büyüyemeyince bu yan oda olarak düşündüğüm yer ana koridor oldu. Mecbur sıkış tepiş kaldı. Tavsiyelerinize açığım bu oda için.

9.png

Ve son olaraaak. Yatak odam. Üssün en uç noktasındaki oda burası. Arka tarafımı camlarla süslemek istedim hoş gözüküyor bayağı deniz. Yan tarafları da raf yaptım ama değiştirebilirim de. Öyle kafama göre yaptım bir şeyler.

10.png

Öyle canım sıkıldı ve paylaşmak istedim sizlerle, tavsiyelere sonuna kadar açığım. Spoiler vermeden bilgi verilmesinden de çok mutlu olabilirim. Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinize teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatta kalma oyunlarında en sevdiğim şeylerden biri yaşam alanı yapmak. Subnautica'yı Epic Games ücretsiz verdiğinde edinmiştim ama henüz oynamadım. Gayet güzel gözüküyor.
Evet kesinlikle oyuna bağlayan ana unsurlardan birisi de o. Grafiksel olarak muazzam bir oyun gerçekten, farklı farklı imkanlar da sunuyor yaşam alanı yaparken, koridorları bile camdan yapabiliyorsun vs vs. Müsait olduğun bir zamanda oynamanı şiddetle tavsiye ederim. Hikayesi de çok güzel

Technopat Haberler

Geri
Yukarı