Suç duyurusu ne zaman sonuçlanır?

Hoinchuhayn

Decapat
Merhaba. Normalde konuyu açmayacaktım ancak artık açma gereği duydum. Ölüm tehdidi aldım. Savcılığa şikayette bulunursam ortalama ne kadar süre içinde kişi hakkında soruşturma tamamlanıp dava açılır? Mesaj attığı sosyal mecra Türkiye'de yani kullanıcının bilgilerini paylaşacaklardır.

Konunun uzmanı değilim ama bu tür davalar uzun sürüyor diye biliyorum. Açılan bir dosya genelde 1 senede sonuçlanıp kapanıyor.

Dava konusunda sorun yok soruşturma hızlı tamamlansın yeter. Karşımda kim olduğunu bilmediğim için tedirginim. Mahkeme başlarsa en azından gözetim altında olacaktır.

hocam gerekli delil veya kanıt varsa yoğunluğa göre tam olarak 5 ay ile net 1 ile 2 yıldır
deliliniz varsa net davayı alırsınız.
ölüm tehtidiyse bu karşı tarafın toplam bazen müebbet hapis cezası oluyor anladınız.
sonuçlanınca haberdar edin.

Müebbet hapis verileceğini sanmıyorum. Yasalarda en fazla 2 yıl hapis cezası veriliyor. Delilim var.

Konunun uzmanı olmadığım için tam bir şey diyemeyeceğim. Bilen biri gelirse daha iyi yardımcı olabilir.

Peki teşekkür ederim gene cevap için

Süper hocam o zaman biraz sabırla bekleyin olacak bununla ilgili avukat da edinin eğer sorun büyükse.
Sizin adınıza çok sevindim iyi günler.

Süper hocam o zaman biraz sabırla bekleyin olacak bununla ilgili avukat da edinin eğer sorun büyükse.

Yok hocam sorun pek ciddi değil. Büyük ihtimalle lafın gelişi etmiştir ama bunun ona ders olacağını düşünüyorum. Başkasına da yapmaz en azından sicilini kirletmez.

Bu arada teşekkür ederim.

Bulunduğunuz yerdeki dosya ve personel yoğunluğuna bağlı olarak değişiyor. Dava öncesinde uzlaştırma safhası olacak. O da en erken suç tarihinden 1 ay sonra başlıyor. Size UYAP'tan bilgilendirme mesajı gelecek. Muhtemelen şikayeti takip eden ilk 2 ayda uzlaştırma safhası başlar.

Ölümle tehdit suçu bildiğim kadarıyla uzlaştırmaya tabii değildi. Amacım da para değil zaten. Normalde kolay kolay dava açan biri değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…