Suçlu iadesi olmayan ülkelerde seri katillerin iadesi yapılır mı?

Türkiye ile Rusya'nın ikili anlaşması bulunuyor hocam. Tabii bu durum ülkenin gücüne göre değişkenlik gösterebilir.

Anladım ülke anlaşmaların bakacağım başka çaresi yok gibii gözüküyor.

Bu arada ismim dedektif sintro marjinal, bahsettiğiniz et hangi canlıya aitti, bir insanın parçalanmış kol ve bacakları olabilir mi?

Kanibalizm karşı bir ilgim olduğunu söyleyemem fakat zor durumda kalırsam insan eti yemek bir seçenek olabilir

Anladım ülke anlaşmaların bakacağım başka çaresi yok gibii gözüküyor.

Kanibalizm karşı bir ilgim olduğunu söyleyemem fakat zor durumda kalırsam insan eti yemek bir seçenek olabilir
Bay Dark şu andan itibaren sessiz kalma hakkına sahipsiniz, söyleyeceğiniz her şey mahkemede aleyhinize kullanılabilir.

Selam. Soru çok anlaşılır değil ama madem arkadaş hikaye yazıyormuş, biraz açıklama yapmaya çalışayım.

"Seri katil" medyatik bir tabir. Hukuki açıdan böyle bir özel statü yok. Dolayısıyla bir kişiyi öldüren birisi iade edilebiliyorsa, 100 kişiyi bir kerede öldüren kişi de, tek tek 100 kerede öldüren kişi de iade edilebilir. Burada iadenin şartları meselesi önemli.

Arkadaşların dediği gibi ikili anlaşmalar var ama bu konuda Türkiye'nin de taraf olduğu bir uluslararası anlaşma (SİDAS) da var. Şimdi oradaki iade şartlarını tek tek konuşmak çok uzun olur. Temel bilgi olarak şunu söyleyeyim: Birisi iade edilecekse ya vatandaşı olduğu ülkeye iade edilir ya da suçu işlediği yere iade edilir. Mesela yakın zamanda Türkiye'de suç işleyip kaçan Türklerin ABD'den iadesinin istenmesi gibi.

Kağıt üzerinde mümkün olsa da kimse vatandaşını iade etmez ve kendi ülkesinde işlenen suç için suçluyu başka devlete iade etmez. Yani diyelim ki Almanya'da yaşayan bir Türk orada birini öldürürse, Almanya kendi vatandaşının öldürülmesi dolayısıyla yargılamayı kendisi yapar. Başkasına vermez. Aynı şekilde Almanya, nerede suç işlemiş olursa olsun bir Alman'ı iade etmez.

Tabii iade edilmemesi demek o kişi sokakta rahat rahat gezebilir demek değil. İade etmeyen ülke yargılamayı kendisi yapmak ve gerekirse ceza vermek zorundadır. Kolaylıklar.

Bu konuda çok şey biliyorsunuz, bir suçlunun mesajını okuyor gibi hissettim.

Anladım çok teşekkür ederim. Bu konularda fazla bir bilgim yok soruyu kendimin anlayabileceği şekilde sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…