Suda yüzemeyip 2 kere boğulma riski yaşadım

bdrhncagriozdmrr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba oturduğum semtte spor kompleksi var ve havuz kursu var. Havuz 2metre. Her şey iyi. Atlamaları yapıyorum ama bir türlü suda ölü taklidi gibi yatay duramıyorum ayaklarım Full dik oluyor ve boğulma riski yaşıyorum. Yani batmıyorum dibine kadar ama bir yukarı bir aşağı oluyor nefes aldığım an tekrar aşağı batıp su yutuyorum. Nefesi bir kez tutmaya çalıştım ve suda ilerleyip kenarlara tutunacaktım. Fakat bir türlü dimdik dururken suda ilerleyemiyorum. Ne yapmam lazım? 2 kere boğulma riski yaşamak kötü bir şey. Bir kez daha yaşarım düşüncesiyle hiç yüzmeyi öğrenemem.

cevap

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba oturduğum semtte spor kompleksi var ve havuz kursu var. Havuz 2metre. Her şey iyi. Atlamaları yapıyorum ama bir türlü suda ölü taklidi gibi yatay duramıyorum ayaklarım Full dik oluyor ve boğulma riski yaşıyorum. Yani batmıyorum dibine kadar ama bir yukarı bir aşağı oluyor nefes aldığım an tekrar aşağı batıp su yutuyorum. Nefesi bir kez tutmaya çalıştım ve suda ilerleyip kenarlara tutunacaktım. Fakat bir türlü dimdik dururken suda ilerleyemiyorum. Ne yapmam lazım? 2 kere boğulma riski yaşamak kötü bir şey. Bir kez daha yaşarım düşüncesiyle hiç yüzmeyi öğrenemem.
Öncelikle suda olabildiğince rahat olmanız lazım. Siz çırpınmadıkça zaten havuzda boğulmanız pek öyle mümkün değil. Panik olmamaya çalışın. Suya kendinizi tam teslim edemediğiniz için bu durumu yaşamaktasınız. Suyla inatlaşmayın kendinizi serbest bırakın. Havuzda nefes kontrolü de çok önemlidir. Eğer nefes alışverişinizi randımanlı bir şekilde yapamazsınız çok yorulursunuz.
Su üzerinde hareketsiz yatmaktan bahsediyorsunuz sanırım. Bunun için kendinizi bir yatağa bırakır gibi bırakıp panik olmadan ufak bir süre beklemeniz lazım. Vücudunuzun tamamen serbest olması lazım. Ufak bir süreden sonra suyun yüzeyinde kaldığınızı göreceksiniz lakin bu diyeceğimi unutmayın. Bu hareketi yaparken suyun yüzeyinde yüzünüzün çıkmış olması lazım. Şayet elinizi veya bacağınızı yüzünüzden daha yüksek bir konuma getirirseniz battığınızı göreceksiniz. Bildiğin yatakta nasıl serbest bir şekilde yatıyorsanız aynı şekilde yatacaksınız yani. Batıyormuş hissine kapılsanız bile kendinizi serbest bırakın. Yüz çevreniz her zaman suyun üzerinde kalacaktır.
Suda ilerlemek için ise malumunuz yüzmeniz gerekmektedir. Bunun için öncelikle alıştırma olması ve kendinizi su üzerinde tamamen yatay konumuna getirmeyi başarmak için kenarlardan tutunup vücudunuzu yüz üstü bir şekilde suya uzatın. İlk etapta ayaklarınızı çırparak ayak hareketlerini kavramaya çalışın. Daha sonra ise ayaklarınızı sabit tutup kulaç hareketini çalışın. Kendinizden tamamen emin olduktan sonra kenardan uzaklaşarak yaptıklarınızı birleştirip yüzmeyi deneyin. Daha sağlam yüzdüğünüzü de göreceksiniz. Bu sürece hemen adapte olamayabilirsiniz fakat biraz üstüne düştükten sonra başardığınızı göreceksiniz. Suda korkmayın, bir şey öğrenirken devamlı kenarlara tutunarak ya da ayağını yere değdirerek panikleyerek öğrenmeye çalışırsanız ne yazık ki bir şey öğrenemezsiniz.
Dışarda yürümek nasıl gayet normal bir aktivite ise yüzmek ve su yüzeyinde hareketler yapmakta aynı mantıktadır. Yani korkulacak hiçbir şey yoktur. Kendinize güvenin, umarım başarılı olursunuz.

4.gidişim oldu kenardaki tutunma yerlerine tutunarak kendimi yatay yapabiliyorum ama elimi bıraktığımda direk dik oluyorum. Yani dik olmaya başlar başlamaz mecbur tutuyorum ki uzaklaş mıyım. Suda kendimi tutunma yerlerine yakın bırakabiliyorum ama uzaklaşınca panik olduğum için batıyorum sanırım. Panik olmazsamda su yutunca mecbur panik oluyorum. Önerileriniz için teşekkürler.

Boğulsaydın yüzmeye başlardın. Kasılmayıp kendini ölü gibi salman gerek. Nazikçe ve seri hareketlerle de ayaklarını çırpman gerekiyor. Önce simit veya kolluk ile su yüzeyinde kalıp ayak çırpmayı öğren sonra da kolluksuz su yüzeyinde kalmayı öğreneceksin.

Bende boğulduğumu düşünmüyorum çünkü boğulsaydım sudan çıkamazdım. Şansa gözlüğüme de su girdi önümüde göremedim. Neyse ki Allah'a şükür yukarı doğru çıkıp indiğim için kurtardım.

Belli ki halen daha yüzmeyi ogrenememissiniz. İlk önce yüzmeyi detaylı öğrenin, ondan sonra bütün ne yapmayı istiyorsanız yapabilirsiniz. Korkunuz kalmadığı için, suyun üstünde durmayı, kopekleme yüzme tekniği gibi vs ve o yüzme kurslarında zaten hocalar var ve sıra sıra yüzme de ne yapman gerektiğini anlatıyorlar kendim de o yüzme kursuna gidiyorum.

Belli ki halen daha yüzmeyi ogrenememissiniz. İlk önce yüzmeyi detaylı öğrenin, ondan sonra bütün ne yapmayı istiyorsanız yapabilirsiniz. Korkunuz kalmadığı için, suyun üstünde durmayı, kopekleme yüzme tekniği gibi vs ve o yüzme kurslarında zaten hocalar var ve sıra sıra yüzme de ne yapman gerektiğini anlatıyorlar kendim de o yüzme kursuna gidiyorum.

Balıklama atladım yüzeye çıktım. Yukarıda tutan bir alete tutunup bel üstü kulaç atarak yüzdüm. 1 hafta önce çivileme atladım sonra çıktım havuzdan. Ama bu seferki çivileme atlayışın ikisinde de yüzeyde kalamadım bir yukarı bir aşağı oldu. Sonrasında bel üstü yüzdüm yüzerken havada tutan aleti bıraktım. Anında aşağı yukarı aşağı yukarı oldum hatta bayağı su yuttum. Sanırsam bir daha ki gidişimde en ilk ellerimi bırakıcağım basket topu gibi ayaklarımıda bisiklet gibi yapıp havada kalmayı deneyeceğim ki millet bunları yapmadan bile yukarıda kalıyor ben kalamıyorum.

Balıklama atladım yüzeye çıktım. Yukarıda tutan bir alete tutunup bel üstü kulaç atarak yüzdüm. 1 hafta önce çivileme atladım sonra çıktım havuzdan. Ama bu seferki çivileme atlayışın ikisinde de yüzeyde kalamadım bir yukarı bir aşağı oldu. Sonrasında bel üstü yüzdüm yüzerken havada tutan aleti bıraktım. Anında aşağı yukarı aşağı yukarı oldum hatta bayağı su yuttum. Sanırsam bir daha ki gidişimde en ilk ellerimi bırakıcağım basket topu gibi ayaklarımıda bisiklet gibi yapıp havada kalmayı deneyeceğim ki millet bunları yapmadan bile yukarıda kalıyor ben kalamıyorum.
İlk önce temel hareketleri öğrenin, nargile dediğimiz su da nefes verip almak, sonrasında köşeye geçip duvara yaslanarak ayak çırpma gibi. Spor kompleksinde normalde 1.50 ve 2 metre olmak üzere iki tane yer var. Berki sizin tarafinizda bu farklıdır lakin hocalar illaki eğitim veriyordur yüzme bilmeyenler için. Hemen direkt yüzmeyi ogrenemezsiniz. Sırasıyla hareketleri yapın.

İlk önce temel hareketleri öğrenin, nargile dediğimiz su da nefes verip almak, sonrasında köşeye geçip duvara yaslanarak ayak çırpma gibi. Spor kompleksinde normalde 1.50 ve 2 metre olmak üzere iki tane yer var. Berki sizin tarafinizda bu farklıdır lakin hocalar illaki eğitim veriyordur yüzme bilmeyenler için. Hemen direkt yüzmeyi ogrenemezsiniz. Sırasıyla hareketleri yapın.
2metrelik havuz. Eğitim veriyorlar evet bende eğitim verilirken yapıyorum eksiksiz ama olay ellerimi koyacak bir yer olmayınca panikliyorum.

2metrelik havuz. Eğitim veriyorlar evet bende eğitim verilirken yapıyorum eksiksiz ama olay ellerimi koyacak bir yer olmayınca panikliyorum.
Eğitmenlerden yardım almalısınız o halde ve olabildiğince üstünde çalışmanız lazım. Emek edip zaman ayırırsanız elbette istediklerinizi yaparsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı