Sünnet Bilimsel Olarak Zararlı Mıdır Yararlı Mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende niye olmuyor bir postam 30-35 dakika sürüyor bence sorun millete.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu şekilde düşünürseniz daha sağlıklı olacaktır : Yaklaşık 1400 yıldır yapılıyor ve pek bir zararı olmadığı ortada peki ya gerçekten yapılması önem belirtiyorsa ? Yapmayanın cezası var fakat yapana bir şey yok.

Kadın Sünneti" tamamen bir "Afrika" uydurmasıdır İslam'da böyle bir şey yok ve "Erkek Sünneti" cinselliğe zarar vermiyor.
Kadın sünneti de Islam dininde vardır.

Sünnet uygulaması da Mısır kökenlidir.

@AsjasFıdas1000 Her konuda ikilik yorum yapmayı bırak. Zararlıdır sünnet.

İkilikten kastettiğiniz şey nedir, bilmiyorum ama eğer ikiyüzlülük ya da taraflılık gibi bir anlama işaret ediyorsanız yaptığınız saygısızlıktır. Ayrıca eğer öyleyse hangi konuda ikiyüzlülük ve taraflılık yaptığımı da belirtseniz sevinirim.

3-4 sene evvel yazılmış makaleler zararının da, faydasının da olduğunu, sonuç olarak yapılmamasının gerekliliğini belirtmiyordu. Belki de yeterince kaynağa ulaşamamış olduğumu ya da seneler içinde değiştiğini düşünerekten, kesin cevaplar vermeyip, öğrendiğimi aktarıyor ve soruyu soran kişinin de araştırmasını vurguluyorum. Bu sizi neden rahatsız ediyor?

Son düzenleme:
Yakin zamanda yazılmış makale ve yapılan röportajlara baktığımda alanında uzman kişiler yapılmasının sağlıklı olduğunu yazmışlar. Cinsel hazzı azalttığına dair pek birşey göremedim. Avrupa ve amerikada sünnet sağlık ve temizlik açısından hastalıkların önlenmesi amacıyla yapılıyormuş. Tabi karşıt görüşlerde muhakkak vardır. Aşının da yapılmaması gerektiğini savunan insan sayısı günümüzde çok olduğundan böyle şeylerin düşünülmesi gayet normal geliyor artık.

Madem sünnet gerekli veya iyi bir şey dinen de uygunsa Allah bizi hatalı yaratmış olmuyor mu ki biz düzeltmiş oluyoruz? Hem "Evrendeki muhteşem düzeni" hem sünneti nasıl savunuyorsunuz anlayamadım ben.

Sünnet oldum. Erken boşalma yaşamıyorum.
Herkeste olacak diye bir kayde yok ama tetikliyor sünnet olmak bu durumu. Türkiye'de sünnetten kaynakli %30 oraninda erken boşalma orani var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…