Anlıyorum lakin, bu riski azaltması bence mantıklı elbet temizlik çok ama sünnet bu olayda temizliğe büyük yardımcı.Sence bir adamın penis kanseri sebebiyle ölmesi, ön derisini aldırmadığından mıdır? Yoksa hijyenine yeteri kadar önem veremediğinden midir? Dikkatini çekerim bu duruma genellikle 50-70 yaş arası kişilerde rastlanıyor, yani orta yaşlı ve yaşlı insanlar. Dolayısıyla söylediğim gayet mantıklı. Bu arada her an her şeyin olma ihtimali var, söylediğin şey çok saçma.
@Fian Şampiyonu 2-3 yaşında bilinci daha oturmamış birinin vücudunda büyüdüğünde geri alamayacağı bir şey yapman istismara girmez mi? Şaka gibisiniz gerçekten.
Çocuk ruh ve beden sağlığı üzerine erken ve geç dönem etkileri (yaralama, enfeksiyon, ruhsal travma, sakat bırakma gibi) etkileri bulunmakta ve sünnet karşıtlarınca çocuğun bedensel bütünlüğüne saldırı ve hak ihlali olarak değerlendirilmektedir.Nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama konuyu istediğin yere çekiyorsun. Sünnetin zararlarını bilmiyorum. Ama gerçekten büyük bir zararı var ise bu profesörler tarafından kanıtlanmalı ve yasa tasarısı için sunulmalıdır. O zaman neyin ne olduğunu anlayabiliriz. Peygamberimiz Müslüman insanlara sünnet olmayı tavsiye ettiği için ona güvenerek sünnet oluyoruz. Eğer bizim için zararlı olsaydı Allah'ın peygamberi bize neden tavsiye etsin ki?
KUL-LAN-A-MI-YO-RUZ!Sünnetin yararı var. Sakın "daha erken boşalıyorsunuz, cinsel ilişkide %40 daha az haz alıyorsunuz" diyen kişilere inanmayın. Türkiye sanırım en az penis kanserine yakalanan ülkeydi. Galiba. Bunu da yine bu forumdan öğrenmiştim.
İslam'da yok. Hadislerde falan varmış gibi gösteriliyor fakat yalan. Yahudi geleneğidir aslında.
Küçücük çocuğun cinsel organını kendi rızası olmadan sakatlamak hiçbir şeye sığmaz.
Sağlıklı da değildir, sağlık olayı yalandır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar zaten hemen geçer, deri altında vb. depolanamaz. Depolansa bile su tutarak bunu engelleyebilirsin.
Erken boşalmanın vb. sebebi de budur, zevkin azalmasının ve hissizleşmenin de sebebi budur. Neden ülkemizde bu problemler yurt dışından daha çok? Bu sebepten.
Amaç zaten zevk almanı engellemek, bunun ortaya çıkış sebebi bu. 1/3 oranına iniyor zevkin yaklaşık olarak.
Sorsalar göbek bağını da kestirmek istemezdin değil mi?Sünnet İslamiyetten çok daha eski. Ayrıca çocuğu yapan aile belli yaşa kadar çocuğun sorumluluğunu alıyor. İstismar demek için önce bir aç kanunu oku. Ezberden kanun uydurma burada.
Kimi kullanamıyoruz hocamKUL-LAN-A-MI-YO-RUZ!
Kimi ve neyi olarak değiştiriyorum soruyu.Kimi kullanamıyoruz hocam
Tamam hocam. Anladım. SayılırKimi ve neyi olarak değiştiriyorum soruyu.
Kim : Karşı cins.
Ney : Penis.
@Emin Bozgeyik hani boş insanlar vardır ya böyle boş benzetmeler yaparlar... Anladınız siz. Sünnet Islamiyet'ten daha eskiye dayanıyor zaten kendi ağzınızla diyorsunuz bunu. Ülkenin büyük çoğunluğu dinin bir gereği olarak yaptırıyor bu işlemi. Yani kutsal kitapta (kuran-ı kerim) bu işlemle ilgili bir adet yazı bile bulunmamakta. Ailenin çocuğun belli bir yaşa kadar sorumluluğunu alması ona istismar hakkı mı tanır?
cinsel istismar nedir; bir çocuğun, tam olarak anlamadığı, gelişimsel olarak hazır olmadığı ve rıza gösteremeyeceği cinsel eylemlere katılmasıdır.
Burada bahsettiğimiz istismarın bundan çok da farkı yok. Gelişimini tamamlamamış, etrafındakileri idrak edemediği bir yaşta vücudundan yerine bir daha konamayacak şekilde bir parça koparılıyor. Bunu savunacak aklınız varsa yazık size gerçekten. Bana kanunu aç oku demeyin. Siz öncelikle ana diliniz olan Türkçeyi doğru kullanmayı öğrenin. Yazık kafanıza!