Şüpheli dosya nasıl kontrol edilir?

Scarletys

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bir dosya indirecektim dosyayı atan arkadaşta çok inandırıcı konuştu güvenlik sistemleri bunu virüs olarak algılıyor falan filan dedi ayrıca yaptığı dosyada herkese açık kaynaklı olduğu için güvenesimde geldi fakat VirusTotal'da bir sürü vendoor cıktı. Yani çok kafam karıştı. Bu tür şeylerle uğraşan arkadaşlar varsa yardım edebilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu dosyayı açmamakta fayda var.

"Açık kaynaksa at linkini ben de öğreneyim" yaz. Eğer cidden atarsa da buraya linkini gönder.
Ayrıca dosya hile yazılımına benziyor, büyük ihtimalle 3.parti yazılım falan da demiştir, 3.parti yazılımla alakası yok bu işlerin söyleyeyim onu da. Her 3.parti olan yazılım illa tespit edilecek diye bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Free Automated Malware Analysis Service - powered by Falcon Sandbox şuradan taratıp raporu atar mısın hocam? Uygulamayı zip olarak değil içindeki exe olarak taratın zip olarak taratmak doğru sonuç vermez. Ve ek olarak uygulamayı araştırdığımda pro soccer online hilesi olduğunu farkettim. Pro Soccer Online'da hile yapmaya gerek var mı hocam gerçekten?

Çoğu tanınmuş virüs programının raporu da ''undetected''.
Yukarıdaki virüs total raporuna dayanarak ben kullanırdım ama size kullanın diyemem. Az veya çok bir risk vardır.

Virüs nedir?
Genellikle hepimizin kullandığı anlamda virüs tanımını içeren kapsamlı bir virüs tanımı bulamadım.
Geçmiş yılların birikimine göre virüs nedir sorusunun cevabına ilişkin kafamda şöyle bir yapı var.

1- Mutlak virüs :
Bir bilgisayardan diğerine yayılan, genellikle bilgisayara zarar vermek, çalışmasını zorlaştırmak, kullanıcının çalışmasına engel olmak, veri çalmak ve bilgisayarın kontrolünü ele geçirmek amacıyla yazılmış program parçalarıdır. Bizim hedeflemediğimiz işlemleri bizim kontrolümüz dışında yapar.

2- Kötü amaçlı yazılım :
Sorun burada. Kime göre kötü amaçlı yazılım? Yukarıdaki örnekte bizim amacımız kötü. Tüm crack işlemlerinde olduğu gibi.
Hatta bazan legal hedefler bile kötü amaç kabul edilebilir. Arzu ettiğimiz işlemi tam olarak arzu etiğimiz şekilde ve bizim kontrolümüzde yapmasına rağmen virüs olarak tespit edilir.

Örnek : Tek işlevi unuttuğumuz windows şifresini değiştirebilmek olan yazılım. Tam olarak isteğimiz dışında hiçbir şey yapmasa dahi virüs olarak tespit edilir.

@Malware.AI
AMAÇ : Virüs meselesini hafife almak değil ve alınmamalı. Ancak şu da unutulmamalı. Virüs programlarının virüs olarak tespit ettiği çoğu şey bizim kafamızdaki virüs imajına uymaz.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2290241

Şöyle söyleyeyim ben hile kullanmayı seven birisi değilim heleki Online oyunlarda asla benim 500 yakın saatim var zaten arkadaşıma şaka yapmak için kullanıcaktım topu yok etme gibi özellikler var tepkisini merak ediyorum ne tepki verecek diye deneyecektim işte ardından hemen sileceğim zaten ama 30-40 dakikalık zevk için bilgisayarımı çöp etmek istemiyorum ondan dolayı sorayım dedim.

buda o taratmamı istediğiniz sitedeki sonuçlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…