Sürekli Artan CRC Hatası

Hallettiniz mi kaç dbde tutarlılığı buldunuz?

Merhabalar, ben son mesajımdan bu yana okulum dolayısıyla bir aparta taşınmak zorunda kaldım. Sorun modemde falan değilmiş öncelikle onu anladım. Sorun eski kaldığım evdeki hatta. Ben aparta taşındıktan sonra interneti de nakil ettirdim, modemi de sıfırladım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. 35Mbps tamamen alabiliyordum. Şimdi eski eve tekrar döndüm ve interneti tekrar buraya nakil ettirdim. Bu süreçte modeme 2 kez yazılım güncellemesi geldi. Ben yazılım güncellemesinden sonra modemi tamamen sıfırlarım. Henüz yeni taşındım ve şu an bir sıkıntı yok ama eğer sıkıntı olursa hızımı yine 26-24Mbps'e kadar düşüreceğim yani VDSL kararlılık ayarını 26dB'ye ayarlayacağım. 26dB iken herhangi bir sıkıntı yoktu çünkü. Şu anki yazılım sürümü 1.1.2.3_674-g93f1da0.

Özet: 24Mbps'e kadar düşürünce sorun ortadan kalkmıştı. Kararlılık ayarı 26dB. Dynamic Line Adjustment (DLA) etkin. Sorunsuz Oran Uyarlaması devre dışı.

Bende 8 db'de 23 Mbps alıyorum benim hattımda 12 db'de falan stabil oluyor o da 17-18 Mbps'e denk geliyor.

Bende 8 db'de 23 Mbps alıyorum benim hattımda 12 db'de falan stabil oluyor o da 17-18 Mbps'e denk geliyor.

Sanırım kablo hattı aldığımız hızları kaldırmıyor. Hızı düşürünce kopmalar falan gidiyor. Ben şu an 1 yıl önce 35Mbps alamadığım evde 35Mbps alıyorum, 2 kez modeme güncelleme geldiydi acaba ondan mı düzeldi. Kafamda soru işaretleri... Zamanla göreceğiz bakalım.

Bende güncelledim şuan güncel olarak 8db SNR değeri ile 23 Mbps kullanabiliyorum daha üstünüde desteklemiyor zaten.

Bende güncelledim şuan güncel olarak 8db SNR değeri ile 23 Mbps kullanabiliyorum daha üstünüde desteklemiyor zaten.

O zaman güncellemeden değil demekki. Hatlarda sıkıntı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…