Aynı şeyleri yaşadım, yaşıyorum, ve düzeltmezsem yaşamaya devam edeceğim gibi duruyor. Sanki tüm herkesten soyutlanmış gibi hissediyorum. İnsanlara kaba davranıyorum ister istemez.
Ben mükemmelliyetçi olmanın vermiş olduğu zararlardan dolayı olduğunu sanıyorum ama kesin değil. Kendimi bildim bileli 7 senedir bu sorunla uğraşıyorum. Çok araştırdım, ettim ben bir sonuca ulaşamadım.
Yanımda arkadaş diyebileceğim 30 kişi de oldu bir anda 2 kişi de oldu veya 1 kişi bile olmadı. Hepsinin nedeni aynı. İnsanlara kaba davranmak. Aslında içinden hiç kötülük geçmiyor, kibar davranmak istiyorsun. Ama bir hatalarını gördüğünde mükemmelliyetçi olduğundan dolayı ister istemez onları kendinden uzaklaştırıyorsun. Ve o mutlak yalnızlık dediğimiz olay başlıyor. İnsanlar hayatları boyunca 10 kez yakalanıyorlarsa bu duruma sen 100 kez yakalanıyorsun. Yapacak bir şey gelmiyor elinden.
Ben artık saldım. Ne oluyorsa olsun dedim. Bir dönüm noktası olur (üniversite sınavı, taşınma) işte o zaman belki kendimi değiştirmek için uğraşırım. Ama artık karar verdim ki insanlar için değişmeyi değilde amaçlarım için değişmeyi istiyorum. Sana da önerim şu, bu işlerin akıbeti belli olmuyor. Aynı şeyleri 7 senedir yaşıyorum ve şu an yapayalnızım. O yüzden işin ucunu kaçırmadan sal gitsin. İnan bana uğraşırsan enerjini boş yere harcamış gibi düşünüyorsun ve sonrasında pişman oluyorsun. Çünkü bu döngü tekrarlanmaya devam edecek hayatında dönüm noktası diyebileceğin bir şey olmadığı zaman veya psikolojik destek almadığın sürece.