Sürekli dünyanın sonunun geleceğini düşünmek

lmao12

Zeptopat
Daha fazla  
16 yaşındayım, uzatmadan konuya gireceğim.

Temelde dünyanın sonu (diğer adıyla söylemek istemiyorum) beni korkutuyor. Müslüman'ım ve bazı şeyler beni direkt bu konuya itiyor. Tam şu an açıklayamadım ama soru cevap gibi açıklayabilirim.

Zamanın hızlı geçmesi gibi şeyler bunlar, alametiymiş sanırım. Bu tarz şeyler beni rahatsız ediyor. Her hafta son haftaymış gibi düşünmeden duramıyorum. Dediğim gibi tam açıklayamadım. Soru cevap şeklinde yardım etmek isteyen varsa.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yaşla konunun ilgisi nedir? Herkes böyle düşünebilir.

Gelsin ne olacak?

6 yaşındaysan niye Sosyal'desin? Ayrıca dünyanın sonu elbet bir gün gelecek. Gelecek elbet bir gün gelecek! Ama durduramayacağın şeye üzülmemelisin.

İlk mesajınızın da bu olması çok ilginç.

Alametlere kafa yorma, insanlık geçmişten beri neler gördü de bu günlere geldi. Sonu gelecekse de bir tek sana gelmeyecek, herkese her şeye gelecek. O yüzden ölümü, ölümden sonra ne olduğunu ve yaşamın sonunu düşünmek sadece senin hayatını mahveder. Bu tarz şeylere kafa yormak mantıksız çünkü hiç kimse bunların cevabını veremez, kulaktan dolma akla mantığa sığmayan şeyler anlatırlar sadece ki bu da kimseyi tatmin etmez. Bunu anlatanların hiçbiri kıyameti, mahşer meydanını görmedi. Ölüm anını, ölümden sonrasını anlatanların hiçbiri bunları ölüp de geri dönüp anlatmadı. O yüzden daha ulaşılabilir şeylere kafa yorup onlarla meşgul olabilirsin. Bir tane hayatın var o da şu an yaşamakta olduğun. O yüzden ileride ne yapacağına çok da kafa yormadan sadece anı yaşa ve bundan zevk al. Şimdilik geçiştir demiyorum, sadece bir daha aklına getirip kafa yorma.

E sen müslümansan senin bunun olmasını istiyor olman gerekmiyor mu? Ne güzel işte kıyamet kopsun sen de cennetine git.

Eğer müslümansanız içinz rahat olsun.

Kıyamet geldiğinde biz sadece 1 dakika filan o kıyamet ortamını göreceğiz sonra hesaba çekileceğiz aslında bazıları bunu sevinçle bekliyor senin korkman garip geldi.

Namazını kıl + oruç tut+ paran varsa hac ümre filan yap + günahlardan sakın özellikle büyüklerden.

Gerisi Allah'a kalmış ancak onun emirlerine uyarsan korkmana gerek yok uymayanlar korkmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…