Sürekli eziliyorum fakat cevap veremiyorum

Yulaf

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 3 3200G,MSI B450M-A PRO MAX,KINGSTON 240GB SSD,SEAGATE 1TB HDD,GSKILL 16GB 2X8 3200MHZ,RX470 4GB
Merhaba, 12.sınıfım. Ortaokuldan beri tanıdığım arkadaşlarım sürekli beni eziyor beni aptal yerine koyuyorlar ve ben de kendimi aptalmışım aklımı kullanamıyormuş gibi hissediyorum. Vallahi artık yoruldum ezdiklerinde cevap da veremiyorum nerede ne diyeceğimi bilmiyorum. Arkadaşlarım beni kıracak bir şey yapıyor fazla küs kalamıyorum nedense ona ihtiyacım varmış gibi hissedip özür diliyorum barışıyorum. Gerçekten çok yoruldum ne yapmam gerekiyor? Kendi halimde takılıyorum "a" arkadaşımın yanında takılırken bir hareket yapıyorum sürekli laf yapıyor küçük düşürüyor organizmalar gelişir sen gelişmezsin diyor sürekli küçük düşürülüyorum, zorbalanıyorum nerede ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten yardımınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hak ediyor olabilirsin. Kendini ezdirirsen ezerler. Kendi kendine yardım etmelisin. Tavsiye istiyorsan ayrıl arkadaşlarından. Başka arkadaşlar bul.

Arkadaşlarına o tavizi vermişsin artık , bundan sonra sen sert bile dursan o intibayı düzeltmek zor tabiki. Bence iletişimi kesmelisin eğer iletişimi kesersen zamanla senin değiştiğini ve farklı birisi olduğunu fark edip seninle ya senin istediğin tarzda konuşacaklardır yada seninle konuşmayacaklardır. emin ol yaşın daha küçük böyle şeyleri dert etme yarın birgün %90'ını hatırlamayacaksın bile. Sen psikolojini 3 5 sersem için bozma derim. Birde ek olarak farklı farklı ortamlardan sosyal mecralardan sohbet arkadaşları edin derim. en azında yeni arkadaşlıklar yeni sayfalar açar ve öncekileri unutmana fayda olacaktır.

O "arkadaşlarım" dediğin kişiler senin arkadaşın falan olamaz onu aklından çıkar, tüm iletişimini kes başka arkadaşın yoksada benim gibi arkadaşsız kaç daha iyi.

Dostum en iyisi susmaktır. Zamanında çok iyi ortamım da oldu krallar gibi yaşadım zamanı oldu dışlandım, ezildim. Abicim takmayacaksın bunları. Mesela sen de onları küçük düşür. Çok yöntemleri var. Mesela adlarını bilerek yanlış telaffuz et.

Kendini ezdirirsen ezen de, tekme atan da çok olur. Birinden kaçarsın, başkası karşına çıkar. Hayat bu, sonuna kaçarak sürdüremezsin. Biraz konuşmasını bil. Şu an bunları yaşıyorsan bir de iş hayatını düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…